Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KARS ŞEKER ÇİFTÇİLERİNDEN KAYSERİ ŞEKER´E TEKNİK GEZİ

KARS ŞEKER ÇİFTÇİLERİNDEN KAYSERİ ŞEKER´E TEKNİK GEZİ

         Kars şeker fabrikası ile pancar ekim sözleşmesi yapan bir gurup çiftçi, Kars Şeker teknik  ekibi ve sendika yöneticileri ile Serhat Kalkınma Ajansı  sorumlularından oluşan heyet Kayseri Şeker´e bağlı Boğazlıyan Şeker Fabrikasına teknik gezi düzen

 

 

         Kars şeker fabrikası ile pancar ekim sözleşmesi yapan bir gurup çiftçi, Kars Şeker teknik  ekibi ve sendika yöneticileri ile Serhat Kalkınma Ajansı  sorumlularından oluşan heyet Kayseri Şeker´e bağlı Boğazlıyan Şeker Fabrikasına teknik gezi düzenlediler.

         Kars Şeker Fabrikası ziraat müdürü Hilmi Öğülmüş, Kars Şeker Sendika Başkanı Yaver Kop ve Serhat Kalkınma Ajansı Kars Sorumlusu Barış Ayhan önderliğinde  Kars şeker fabrikası ile pancar ekim sözleşmesi yapan  25 çiftçiye Boğazlıyan Şeker Fabrikasında Yetkililer tarafından; Bölgedeki  pancar yetiştiriciliği ile Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarının örnek uygulamaları anlatıldı.

 Türk şekerin bu yıl kendilerine 4 adet maus aldığını belirten Kars şeker pancar ekicilerinin Fabrika ve teknik gezi  esnasında özellikle, en çok ilgilerini maus makinaları çekti.

Verimli toprakların tarlada kalmasını sağlayan Maus uygulamasını Türkiye´ye ilk defa getiren ve  diğer fabrikalara örnek olan kayseri şekerde mausu yerinde gören çiftçilere Maus hakkında  kapsamlı bir teknik eğitim de verildi.

Ziyaret esnasındaKayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın,  Ziraat Müdürü Mustafa Gökhan Gürek ve Boğazlıyan Bölge Ziraat Mühendisi İbrahim Timurkaynak, Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve diğer yetkililer de hazır bulundular.