Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

KAYSERE TİCARET ODASI BAŞKANI HİÇYILMAZ İHRACAAT´IN ÖNEMİNİ ANLATTI

KAYSERE TİCARET ODASI BAŞKANI HİÇYILMAZ İHRACAAT´IN  ÖNEMİNİ ANLATTI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) yeni üye bilgilendirme toplantılarının 15. Etabı gerçekleştirildi. KTO Başkanı Hiçyılmaz, ihracatın önemine değindi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO)  yeni üye bilgilendirme toplantılarının 15. Etabı gerçekleştirildi. KTO Başkanı Hiçyılmaz, ihracatın önemine değindi.

Kayseri Ticaret Odası Eğitim salonunda düzenlenen toplantıya; Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, İŞKUR Uzmanları Feridun İnan ile Hasan Gökhan Başer ve oda üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 2013 yılı Mayıs ayından bu yana hizmetlerini sürdürdüklerini ve yapmış oldukları faaliyetlerde üyelerin memnuniyetini ön planda tuttuklarını belirtti.  Odayı, üyelerin talebine göre yönettiklerini ve böylelikle ?Katılımcı Demokrasi?yi uyguladıklarını belirten Hiçyılmaz, ?Yönetim Kurulunun isteğine göre değil, üyelerimizin taleplerine göre Oda´yı yönetmeye çaba gösterdik ve böylelikle ?Katılımcı Demokrasi?yi uyguladık. Üyelerimizin, Odamızın sunduğu imkanlardan daha çok istifade etmelerine yönelik çaba gösterdik. Aradan geçen 4 yılı aşkın sürede olduğu gibi bugün de, Üye Odaklı yönetim anlayışımızla hizmet sunmaktayız ve bu anlayış ile de çalışmalarımıza devam etmekteyiz? dedi. 2013 yılından bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bazılarına ilişkin bilgi veren Başkan Hiçyılmaz, ?Tahkim ve Bilirkişi Merkezi kurulmuş, eğitim çalışmaları tamamlanmış, Exper ve Bilirkişi listeleri oluşturulmuştur. Ticaret sicili harçları, zaman kaybını önlemek amacıyla Oda veznesinden tahsil edilir hale getirilmiştir. Kadın Girişimciler Kurulu´na Oda bütçesinden ödenek ayıran ilk Oda olunmuştur. Üniversitelerle oluşturulan platform sayesinde kamu, üniversite, sanayi işbirliği çalışmalarına hız kazandırılmıştır. AGÜ ile mentorluk protokolü yapılmıştır. 3. Kayseri Ekonomisi Sempozyumu Erciyes Üniversitesi ile birlikte düzenlenmiştir. 2014 yılında kurulan OSB Büromuz hizmetlerine devam etmektedir? ifadelerini kullandı. İhracatın önemine vurgu yapan Başkan Hiçyılmaz, Kayseri´nin Türkiye´nin toplam ihracatından aldığı yüzde 1,7 payın yükselmesi için çaba gösterdiklerini kaydederek, ?2013 yılından bu yana; girişimcilik ve dış ticaret eğitimlerimiz aralıksız olarak düzenlenmektedir. Üyelerimizin katılımı ile yurt dışı iş gezileri gerçekleştirilmektedir. Heyetler arasında iş ve yatırım fırsatlarına yönelik görüşmeler yapılmaktadır. Büyükelçiler, Kayseri´de konuk edilerek ve Oda üyeleri ile B2B toplantıları düzenlenmektedir. Eximbank ve Ekonomi Bakanlığı ile ihracatın gelişme noktasında çalışmalarda bulunulmaktadır? diye konuştu.