Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAYSERİ´DE 40 HADİS YARIŞMASI DÜZENLENDİ

KAYSERİ´DE 40 HADİS YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Hisarcık bölgesinde görev yapan Hisarcık Meydan Camii İmam Hatibi Adem Öz ve Hisarcık Kayadibi Camii İmam Hatibi Fatih Türkmen tarafından düzenlenen 40 Hadis ezber yarışması ya

Mevld-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Hisarcık bölgesinde görev yapan Hisarcık Meydan Camii İmam Hatibi Adem Öz ve Hisarcık Kayadibi Camii İmam Hatibi Fatih Türkmen tarafından düzenlenen 40 Hadis ezber yarışması yapıldı.

Hisarcık Konferans salonunda yapılan yarışmaya çok sayıda din görevlisi katıldı. Yarışmaya Necati Türkmen Kız Kur´an Kursu, Hisarcık Medine İmam Hatip Ortaokulu, Hisarcık Fevzi Çakmak Ortaokulu, Kıranardı Ortaokulu, Kani Arıkan Ortaokulu, Kani Arıkan İmam Hatip Lisesi, Hisarcıklıoğlu Anadolu Lisesi ve Hisarcık Anadolu Lisesi okullarında öğrenim gören 217 lise ile 530 ortaokul öğrencileri katıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Doç.Dr Şahin Güven, " Bu programlarda özellikle kitap okutuluyor ve o kitaplardan sınava tabi tutarak ödüller veriliyor. Ben özellikle böylesine bir okuma programı yapan ve sizleri bir araya getirmek için gayret gösteren Hisarcık bölgesinde görev yapan imam-hatip kardeşlerime ve Kur´an kursu hocalarına gönülden teşekkür ediyorum. Onların gayretli çalışmaları neticesinde bunlar gerçekleşti. Bunun yanında okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz bizlere bu hususta yardımcı oldular. Onlara da teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmanın sonunda, kitap okuma ve kırk hadis yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Lise kategorisinde 1´nci olan Necati Türkmen Kız Kur´an Kursu öğrencisi Zeynep Karan´a 15 günlük Umre hediyesi verildi. Ortaokul kategorilerinde 1´nci gelen Hisarcık Ortaokulu öğrencisi Emine Kaya´ya da 1000 TL ile ödüllendirildi.