Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ 3´NCÜ KİTAP FUARI AÇILDI

KAYSERİ 3´NCÜ KİTAP FUARI AÇILDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle Sun Fuarcılık tarafından düzenlenen 3´ncü Kitap Fuarı, törenle açıldı. 10 gün sürecek fuara 700 bin aşkın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle Sun Fuarcılık tarafından düzenlenen 3´ncü Kitap Fuarı, törenle açıldı. 10 gün sürecek fuara 700 bin aşkın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
3´ncü Kayseri Kitap Fuarı, törenle açıldı. Dünya Ticaret Merkezi´nde açılışı yapılan fuara, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın,  AK Parti Milletvekili Taner Yıldız, MHP Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye başkanları, il protokolü, yazarlar ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Saçmacı, "Türkiye´nin en prestijli fuarlarından birini Kayseri ile buluşturuyoruz. 10 gün boyunca açık kalacak fuara 700 bini aşkın kitapseverin gelmesini bekliyoruz. En seçkin yayın evleri ve yazarların katılacağı kitap fuarı, Türkiye´nin en büyük kitap fuarlarından birisidir" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "6 bin yıllık tarihe sahip Kayseri, birçok alanda olduğu gibi kültürel alanda da Anadolu´nun en önemli merkezlerinin başında geliyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız en önemli çalışmalardan Kayseri Kitap Fuarı´nın 3´ncüsünün açılışını gerçekleştirdik. Her zaman olduğu gibi yoğun bir katılım olan kitap fuarımızda bizi en çok sevindiren şey geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin ilgisi. İnşallah 3´üncü Kayseri Kitap Fuarı´nda geçtiğimiz yıllardan çok daha fazla bir katılımla şehrimizi kitaba doyuracak, gençlerimizin ufkunu genişleterek doğru bilgiye ulaştıracağız" diye konuştu.
Programın onur konuğu olarak katılan yazar Beşir Ayvazoğlu ise yaptığı konuşmada "Kitap fuarları çok önemlidir. Bizim çocukluğumuzda kitapla tanışmak mucize idi. Şimdi düzenlenen kitap fuarlarında binlerce kitap ve onların yazarlarıyla tanışmak mümkün." şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Kayseri 3´ncü kitap fuarı törenle açıldı. 100´e yakın yayın evinin stant açtığı kitap fuarında 10 gün boyunca konferanslar, paneller düzenlenecek.