Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KAYSERİ BARO BAŞKANI DURSUN:HUKUKA DEĞER VERİLMEYEN ÜLKELER 3.DÜNYA ÜLKELERİDİR

KAYSERİ BARO BAŞKANI DURSUN:HUKUKA DEĞER VERİLMEYEN ÜLKELER 3.DÜNYA ÜLKELERİDİR

Kayseri Baro Başkanı Avukat Cavit Dursun, 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle yaptığı açıklamada hukuk ve savunmanın güçlü olduğu ülkelerin dünyanın en güçlü ülkeleri olduğunu belirterek, "Hukuka ve savunmaya değer verilmeyen ülkeler üçüncü dünya ülkeleridir

Kayseri Baro Başkanı Avukat Cavit Dursun, 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle yaptığı açıklamada hukuk ve savunmanın güçlü olduğu ülkelerin dünyanın en güçlü ülkeleri olduğunu belirterek, "Hukuka ve savunmaya değer verilmeyen ülkeler üçüncü dünya ülkeleridir" dedi.

 

Baro Seminer Salonunda 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun,  vatandaşlık kavramının öneminden bahsederek, "Cumhuriyetimiz evrensel hukuk ilkelerini kabul etmiş ve kurumlarına eklemiştir. Bunların sonucunda da vatandaşlık kavramı ve bilinci milletimizin temel ilkesi olmuştur. Cumhuriyetin kurucu değerleri ve ilkelerinden en önemlisi vatandaşlıktır" şeklinde konuştu.

 

Milli birlik ve beraberliğin en değerli hazine ve asli güç olduğunu ifade eden Dursun, "Milli birlik ve beraberliğimizi ayakta tutacak şey ne etnik kökenlerimiz, ne de mezheplerimiz, ne siyasi görüşlerimiz ne de bireysel çıkar ve menfaatlerimizdir. Milli birlik ve beraberliğimizin çimentosu, hukuk devleti ilkesi, bağımsız yargı, güçlü savunma ve vatandaşlık bilincidir" dedi.

 

´İnsanı yaşat ki devlet yaşasın´ anlayışının hukuk devletinin ilkesi olduğunu söyleyen başkan Dursun, "5 Nisan Avukatlar Günü, avukatlar olarak bizlerin her şeyden önce halkımızın ve milletimizin günüdür. Bugün, milletimizin ve halkımızın savunma, hukuki güvenlik ve hukuki huzur hakları ile kendilerinin, ülkelerinin ve çocuklarının geleceklerinin teminatı olan gündür. 5 Nisan demek, savunma hakkı, adil yargılama hakkı, hukuki huzur, hukuki güvenlik ve geleceğe güvenle bakmak demektir. Tüm halkımızın, milletimizin ve onların temsilcileri olan meslektaşlarımın Avukatlar Gününü kutluyorum" diye konuştu.

 

Türkiye´de avukatlık mesleğinin her geçen gün kötüye gittiğini dile getiren Kayseri Barosu Başkanı Avukat Cavit Dursun, "Hukuk ve savunmanın güçlü olduğu ülkeler, günümüzde dünyanın en güçlü, huzurlu ve refahlı ülkeleridir. Hukuk ve savunmaya değer verilmeyen ülkeler ise, dünyanın geri kalmış, kan ve gözyaşı içerisinde olan 3. dünya ülkeleridir. Maalesef, Türkiye´de avukatlık mesleği her geçen gün kötüye gitmektedir. Hukuk Fakültesi sayısının fazla olması, mezun sayısında ki artış da dikkat çekmektedir" ifadelerine yer verdi.