Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ BARO BAŞKANI KONAÇ: ADLİYE AÇILISINA NEDEN DAVET EDİLMEDİK?

KAYSERİ BARO BAŞKANI KONAÇ: ADLİYE AÇILISINA NEDEN DAVET EDİLMEDİK?

Kayseri aşkanı Fevzi Konaç, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın katılımıyla dün açılışı yapılan İncesu Adalet Sarayı´nın açılışına davet edilmediklerini belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Konaç, "Avukatlarımızın meslek örgütü Kayseri Barosu, küçük eksikle

Kayseri Baro Baskani, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın katılımıyla dün açılışı yapılan İncesu Adalet Sarayı´nın açılışına davet edilmediklerini belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Konaç, "Avukatlarımızın meslek örgütü Kayseri Barosu, küçük eksiklerin tamamlanması adına katkıda bulunulduğu halde, nezaketen bile bu açılışa davet edilmemiş ve haberimiz olmamıştır" dedi. Baronun yok sayıldığını öne süren Konaç, "Çok mu meraklıyız fotoğrafa girmeye? Gerektiği zaman bunun cevabını vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi.

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, İncesu Adliyesi´nin hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene davet edilmemelerine tepki gösterdi. Konaç, adaletin tesis edilmesi anlamında, bu işin önemine binaen yapılan yeni adliyelerin çok önemli olduğunu anlatırken, şöyle dedi:

"Adliyelerde, uzun yıllar eskimiş ve adeta virane görüntüsüne bürünmüş binalarda hizmet verilmeye gayret edilmiş, yetersiz imkanları ile adeta çile çekilen yerler haline gelmiştir. Çok güzel gelişmeler yaşanmakta ve bu durum biz Avukatları son derece mutlu etmektedir. Onurlu bir hukuk hizmetinin verilebileceği bu güzel mekanların yapılmasına emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Ancak büyük bir üzüntü ile belirtmeliyim ki; hemen her günü bu binalarda, adaletin kurucu unsuru olarak görev yapmakla geçen, avukatlarımızın meslek örgütü Kayseri Barosu, küçük eksiklerin tamamlanması adına katkıda bulunulduğu halde, nezaketen bile bu açılışa davet edilmemiş ve haberimiz olmamıştır."

Tepkisini Facebook hesabından ortaya koyan Konaç, bu tutumun avukatlara karşı üzücü bir tutum olduğunu söyledi. Konaç, şu ifadeleri kullandı:

"Hayatlarında bir kez bile yolu bu binalara düşmeyecek kişi ve kurumlar (Devlet Ricali hariç) kurdele keserken, bu binalardan hiç çıkmayan bizlerin oraya davet edilmesi gerekirdi diye sitem etmekten kendimi alamıyorum. A Protokol içinde yer almamız ve her şeyden önce Hakim-Savcı-Avukat üçlüsü içinde, işin doğası gereği orada olmamızdan daha doğal bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Bu tavır bilinçli bir tercih ise, binlerce Avukatımıza karşı üzücü bir tutumdur. Adalet kavramı üzerinde kara bulutların dolaştığı, Avukatların sistem dışına itilmeye çalışıldığı tartışmalarının zirvede olduğu bu günlerde, kararlılıkla diyaloga açık ve yapıcı bir tavır almakta ısrar eden Baro´muzun bu duyarsızlıkla, yok sayılmaya çalışıldığını ve rencide edildiğini söylemek görevimizdir. Çok mu meraklıyız fotoğrafa girmeye? Asla ama bu nezaketsiz tavrın gözümüzden kaçmadığını, gerektiği zaman bunun cevabını vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."