Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ BAROSU : PROVOKASYONLARA FIRSAT VERMEYELİM

KAYSERİ BAROSU : PROVOKASYONLARA FIRSAT VERMEYELİM

KAYSERİ, Baro Başkanı Fevzi Konaç tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, pusu, mayın ve çatışmalarla canları, kardeşliği, birliği, geleceğe dair umudun da kurban verildiğini anlatırken, "Acıların doğal sonucu öfkemiz ve nefretimiz katlanarak artıyor

                                                                   

    KAYSERİ,  Baro Başkanı Fevzi Konaç tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, pusu, mayın ve çatışmalarla canları, kardeşliği, birliği, geleceğe dair umudun da kurban verildiğini anlatırken, "Acıların doğal sonucu öfkemiz ve nefretimiz katlanarak artıyor. Ama her şeye rağmen sükunet ve itidalimizi korumak zorundayız" dedi. Başkan Konaç, şunları söyledi: "Bu tek başına ne devletimizin, ne Cumhurbaşkanımızın, ne iktidar ve ne de muhalefetin sorunu değildir. Artık gelinen nokta; tüm milletimizin imtihanıdır. Teröristler ve onlara uşaklık edenler çok can yaktı. Ama Türk-Kürt olarak bu çatışmanın içine milletimizi çekemediler. Bu oyuna milletimiz gelmedi, gelmeyecek. Teröristler ve yandaşları belki de en çok istediği sonucu alamamanın öfkesini yaşıyor. Tüm milletimizi aklı selimle bu oyunu görmeye ve onlara bu fırsatı vermemeye davet ediyoruz. Canımız yandı, acımız çok büyük.

    Daha dün Bünyan´dan şehit haberi almışken, sabrımızın taşmasını, sokaklara inmemizi isteyenler olabilir. Provokasyona açık her türlü ortamdan özenle kaçınmalıyız. Sokakta oluşacak bir kıvılcım tüm şehri yakar ve kardeşi kardeşe düşürür. Hem şehrimizi, hem de ülkemizi her şeye rağmen itidale davet ediyoruz. Ne olur düşmana ve düşmanlıklara fırsat vermeyelim." Baro Başkanı Fevzi Konaç, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların yara kanatır hale geldiğine dikkat çekerek, bu konuda şunları ifade etti: "Olaylarla ilgili verilen haberlerin içeriği ve veriliş şekli tahrikten uzak olmalıdır. Haberleştirilen tüm detaylar halkımızın kin ve nefret duygularını tahrik etmektedir. Gerek iyi niyetli, gerekse art niyetli yapılan bir kısım haberler, toplumun daha fazla gerilmesine ve ayrışmasına sebep olmaktadır. Bundan ısrarla kaçınılmalıdır. Sosyal Medya üzerinden yapılan paylaşımlar ve verilen yalan yanlış haberlerle, toplum adeta bölünmek istenmekte ve çatışma oluşturmak adına yarayı kanatır bir üslup kullanılmaktadır. Bu asla doğru değildir."