Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

"KAYSERİ BİZİM CANIMIZ CİĞERİMİZ"

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin 232 milyon liralık yatırımlarının da aralarında bulunduğu 587 milyon liralık yatırım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım´ın katıldığı törenle açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin 232 milyon liralık yatırımlarının da aralarında bulunduğu 587 milyon liralık yatırım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım´ın katıldığı törenle açıldı. Cumhuriyet Meydanı´ndaki toplu açılış töreninde Kayserililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kayseri bizim canımız ciğerimiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile birlikte Abdullah Gül Üniversitesi içinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi´nin açılışını yaptıktan sonra toplu açılış töreni için Cumhuriyet Meydanı´na geçti. Kayserililer soğuk havaya rağmen meydanı tıklım tıklım doldurdu. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım´ın yanı sıra bakanlar, çok sayıda milletvekili, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı.

587 MİLYON TL´LİK AÇILIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada 587 milyon lira bedelli 30 eserin hayırlı olması dileğinde bulunarak "Kardeşim Abdullah Gül adına yapılan Müze ve Kütüphane, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Açılışı yapılan eserler arasında Kayseri Büyükşehir Belediyemizin 52 trilyon liralık Bilim Merkezi, 41 trilyon liralık Güneş Enerjisi Santrali, 80 trilyonluk liralık elektrik alt yapısı, Kepsaş hizmet binası, Develi de karlama ünitesi, ilçelerimizde kadın gençlik merkezleri gibi yatırımları bulunuyor.  Toplamda Büyükşehir Belediyemizin 232 milyon liralık bu yatırımlarının da açılışını yapıyoruz. Bu yatırımları şehrimize kazandıranlara teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasında 15 Temmuz sürecine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz´da asker kılığına girmiş teröristler bizleri esir almaya kalktılar. Ama onların hesabının üzerinde Allah´ın hesabının olduğunu bilmiyorlardı. Milletim gerekeni yaptı. Bu millet münafıklar sürüsüne bu toprakları dar etti. Şimdi nerede? Pensilvanya´da? Hadi gel. Kuyruğuna takılanlar da kaçıyorlar. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Bu şehitlerimizin, gazilerimizin hakkını alacağız bunu bileceksiniz. Kayseri bizim canımız ciğerimiz. Kayseri sadece ticaretin, sadece siyasetin değil aynı zamanda kanıyla canıyla bu memleketi koruyan kahramanların şehridir. 1,5 yılda terörle mücadele 27 Kayserili şehit düştü. 15 Temmuz´da üç Kayserili şehit düştü. Kayseri, son 1,5 yılda verdiği 30 şehitle ülkesi ve milletinin bekası için fedakarlığını gösterdi. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" dedi.

"KAYSERİLİNİN BAŞI ERCİYES DAĞI KADAR DİKTİR"

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım da Kayseri´nin helal rızık, helal lokmanın şehri dolduğunu ifade ederek, "Kayserililer alın teri ile emeği ile geçindiği için her Kayserilin başı Erciyes dağı kadar diktir" dedi. 15 Temmuz sürecine de değinen Başbakan Yıldırım, "Sevgili Kayserililer demokrasiye 15 Temmuz´da verdiğiniz destek, yazdığınız destan tüm Türkiye´ye emsaldir" diye konuştu.

AK Parti iktidarları döneminde Kayseri´ye yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Başbakan Yıldırım, sözlerinin sonunda "Biz bölücü siyaset değil birlik siyaseti, eser siyaseti, hizmet siyaseti yapıyoruz. Ülkemiz her türlü saldırıya karşı güçlüdür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin hizmet ve yatırımlarının da aralarında bulunduğu 30 eserin açılışı yapıldı.