Bugün, 19 Mart 2024 Salı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKKILIÇ:KAYSERİ TURİZMİNİ ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKKILIÇ:KAYSERİ TURİZMİNİ ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Kayseri´nin turizmini çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Biz Gastronomi Turizmi Çalıştay´ı ile beraber yol haritası çizmeye çalışıyoruz" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Kayseri´nin turizmini çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Biz Gastronomi Turizmi Çalıştay´ı ile beraber yol haritası çizmeye çalışıyoruz" dedi. 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Turizmi Çalıştay´ı, Kayseri´nin en önemli zenginliklerinden olan mutfağını Türkiye ve dünya gündemine taşıdı. Çalıştay boyunca gerçekleştirilen oturumlarla Kayseri mutfağının zenginlikleri vurgulandı. 
´250 ÇEŞİT YEMEK KİTAPTA TOPLANDI´
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çalıştayın devam ettiğini söyleyerek, "Şehir dışından gelen şeflerimiz Kayserimizin tatlarını hem uygulama hem tanıtma bağlamında burada katkılarda bulunuyorlar. Biz bu çalıştayla beraber yol haritası çizmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte neler yapacağımızı belirleyeceğiz. Kayserimizin UNESCO listesine girmesi için başvuruda bulunacağız. Adım adım bu çalışmalar devam edecektir. 250 çeşit yemek  ´Kayseri Mutfağı´ adlı kitapta toplandı. Bu kitapta yemeğin hem görselini hem tarifini görebiliyoruz. Bu çalışma Kayserimize bir zenginlik kattı. Bu kitapla Kayseri yemekleri tescillenmiş oldu." dedi.
´KAYSERİ AÇIK HACA MÜZESİ NİTELİĞİNDE´
Kayseri´de turizmi çeşitlendirmeye çalıştıklarını devam ettiklerini belirten Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:
"Kayseri bir açık hava müzesi niteliğindedir. Bu zenginlikler 6 bin yıllık bir geçmişe dayanıyor. Ticaret de genlerimize işlemiş bir durumda. Kültepe Kaniş Karum kazılarıyla ortaya çıkan tabletlerde çek, senet ve ticari sözleşmeler bulunuyor. 7,5 milyon önce yaşayan fosiller ortaya çıkıyor. Kayseri´nin jeomorfolojik yapısı yeniden değerlendiriliyor. Sağlık, spor, kayak ve gastronomi turlarıyla Kayserimizde turizmi çeşitlendirmeye  çalışıyoruz. Kayseri´nin orta Anadolu ikliminden güney iklimine geçiş noktasında olduğu için üretilen ürünlerinde çok çeşitli olduğunu görebiliyoruz. Balon turizmiyle ilgili yapmış olduğumuz gayretli çalışmalarda dün ortaya çıktı. Kapadokya´nın başkenti olan Kayserimiz soğanlı bölgesiyle de adeta bir nevi buluşturmuş olduk. Cumartesi balon turizminin başlangıcını yaptık ve çok şükür Soğanlı bölgemizi bu işin içine dahil etmiş olduk."