Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ´NDEN ALMANYA´YA KINAMA

KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ´NDEN ALMANYA´YA KINAMA

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Alman Meclisinin Ermeni iddialarıyla ilgili kararını kınadı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Alman Meclisinin Ermeni iddialarıyla ilgili kararını kınadı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, yaptığı yazılı açıklamada, tarihin en cani katliamına imza atan Almanya´yı kınadıklarını belirtti.

Kösedağ, Almanya Federal Meclisinin önceki gün sözde soykırımla ilgili almış olduğu kararı şiddetle kınadıklarını belirterek, sözde kararın yok hükmünde olduğunu vurguladı.

Almanların tarihte unutulmayacak acılara imza atan bir millet olduğunu anlatan Kösedağ, şunları kaydetti:

"1934-1945 yılları arasında Almanya´nın en acımasız diktatörü Adolf Hitler, 6 milyon Yahudi vatandaşı hunharca öldürerek dünya tarihinde derin izler bırakacak büyük bir katliama imza atmıştır. Alman Nazi Partisinin liderinin Avrupa´da hegomanya kurma tutkusu 6 milyon Yahudi´nin yanı sıra 17 milyondan fazla insanın ölümüne neden olmuştur. Bu acı tablo yeniden üzülerek hatırlatırken Hitler zihniyetini şiddet ve nefretle kınıyoruz. Alman Federal Parlamentosunun 1915 olaylarıyla ilgili tasarıyı onaylamasını anlaşılmaz buluyoruz. Anadolu´da 1. Dünya Savaşı koşullarında yaşanan ve belirli bir halkı ortadan kaldırmakla hiçbir ilgisi bulunmayan hadiselerin Almanya tarafından soykırım olarak tevil edilmesi anlaşılamaz."