Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KAYSERİ GÜNE KARLA UYANDI

KAYSERİ GÜNE KARLA UYANDI

Kayseri´de sabaha karşı başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

 

Kayseri´de sabaha karşı başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Meteoroloji yetkilileri, don ve buzlanma uyarısında bulundu.

 
 

Dün gece yoğun sisin hakim olduğu kentte, sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Meteoroloji yetkilileri, kentte hava sıcaklığının bugün sıfırın altında 1 derece olduğunu, kar yağışının aralıklarla gün boyu süreceğini bildirdi. Yetkililer, il genelinde hava sıcaklıklarının 4-6 derece arasında düşüş gösterdiğini, bu düşüşün önümüzdeki günlerde de devam edeceğini, bu nedenle kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Günün erken başlayan kar yağışı yer yer 10 santime ulaştı. Kentin yüksek kesimlerinde özellikle Talas İlçesi, Hisarcık, Erciyes yolu, Mimarsinan bölgesinde onlarca hasarlı trafik kazası meydana geldi. Belediye ekipleri, havanın soğuması ve kar yağışı nedeniyle buzlanma görülen yollarda tuzlama çalışması yaptı. Belediye ekiplerinin yolların açık tutulması konusunda çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

ERCİYES, KAYAKSEVERLERİ BEKLİYOR

Türkiye´nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes´te de aralıklarla kar yağışı sürüyor. Hacılarkapı ve Tekirkapı bölgelerinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Suni karlama da yapılan kayak pistlerinin ise açık ve kaymaya uygun olduğu ifade edildi. Erciyes´te cuma gününden itibaren etkili kar yağışı beklediklerini belirten Erciyes Kayak Merkezi yetkilileri, kayakseverleri beklediklerini söyledi.

KIRŞEHİR´DE KAR YAĞIŞI

Kar yağışı, Kırşehir´de de etkili oluyor. Aralıklarla süren yağış nedeniyle kentte kar kalınlığının yer yer 3-4 santimetreye ulaştığı bildirildi.