Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KAYSERİ İKİ ŞEHİDİNİ BİRDEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

KAYSERİ İKİ ŞEHİDİNİ BİRDEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

21.12.2016 Çarşamba günü ?Fırat Kalkanı Harekâtı? kapsamında, Suriye Bölgesinde icra edilen operasyon sırasında şehit olan Piyade Uzam Çavuş Osman Çelik ve Mehmet Kökkaya, memleketi Kayseri´de toprağa verildi.

SURİYE´de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı´nda, DEAŞ´lı teröristlerin saldırısında şehit olan piyade uzman çavuşlar Mehmet Kökkaya ve Osman Çelik´in cenazeleri, memleketleri Kayseri´de düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.
 
Gaziantep´te düzenlenen törenin ardından dün akşam saatlerinde ilimize getirilen ve baba ocaklarında helallikleri alınan şehitlerimiz Osman Çelik ve Mehmet Kökkaya için Kalem Kırdı Camii´nde cenaze töreni düzenlendi.
 
Törene, şehit uzman çavuşların aileleri ve yakınları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Faruk Şengül, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu ve Çetin Arık, Garnizon Komutanı Tuığgeneral Ercan Teke, 12.Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular´ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, mülki ve askeri erkân ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İl Müftüsü Şahin Güven´in kıldırdığı cenaze namazının ardından Çelik ve Kökkaya´nın Türk Bayrağı´na sarılı naaşları, topçu arabasına yüklenerek Vali Süleyman Kamçı´nın da katıldığı kortej eşliğinde Hava Şehitliği´ne götürüldü ve dualarla toprağa verildi. Saygı atışının ardından şehitlerimiz Osman Çelik ve Mehmet Kökkaya´nın tabutlarının üzerine örtülen, şehitlerin emaneti Türk Bayrağını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki aile adına babalar Ali Çelik ve Şükrü Kökkaya´ya teslim etti. 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Faruk Şengül de şehidimiz Mehmet Kökkaya´nın fotoğrafını eşi Zeliha Kökkaya´ya verdi.