Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KAYSERİ İKİ ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

KAYSERİ İKİ ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Emniyet Müdürlüğü´ndeki törenin ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları cenaze araçlarıyla Talas ve Melikgazi ilçelerindeki baba evlerine getirilerek hellallik alındı.


Emniyet Müdürlüğü´ndeki törenin ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları cenaze araçlarıyla Talas ve Melikgazi ilçelerindeki baba evlerine getirilerek hellallik alındı. Daha sonra şehit İke ve Börklüoğlu´nun cenazeleri, namazın kılınacağı Hunat Camisi´ne getirildi. Şehitlerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktüler. Yasin İke´nin annesi, oğlunun tabutu başındaki fotoğrafı alarak uzun süre baktı ve "Oğlum, ben seni böyle mi görecektim? Bak, ben seninle konuşuyorum. Sen beni duyuyor musun? Oğlumun gözü morarmış, kafasından darbe almış da onun için gözü morarmış. Oğlum, sen gözünden mi yaralandın? Ağzından kan onun için mi geliyor? Benim kuzum" diye konuştu. Babası Üzeyir İke de, "O benim göz bebeğimdi. O benim kuzumdu. Oğlum,, kuzum, yavrum" diye tabuta sarılarak ağladı.

Şehit Osman Börklüoğlu´nun eşi Özge Börklüoğlu ise gün boyu elinden bırakmadıgı eşi ile çektirdiği düğün fotoğrafıyla cami avlusuna geldi. Defalarca eşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döken acılı eş, "Sen beni bırakıp nereye gidiyorsun? Bana böyle söz vermemiştin. Niye beni bıraktın? Ben sensiz ne yapacağım?" diyerek gözyaşı döktü.

CHP´NIN ÇELENGİ PARÇALANDI

Bu arada, şehit yakını olduğu öğrenilen bir kişi, diğer çelenklerle birlikte cami avlusunda bulunan ve üzerinde ´CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´ yazılı çelengi parçaladı. Polisler, müdahale ederek, bu kişiyi cami avlusundan uzaklaştırırken, avludaki bazı şehit yakını ve vatandaşlar, "O çelengi burada istemiyoruz. Onun çelengini burada istemiyoruz" diye tepki gösterdi. Polisler bir süre sonra bu kişiyle birlikte avluya tekrar döndüler. Parçalanan çelenk, görevliler tarafından avludan uzaklaştırıldı. Bir süre sonra avluya yine üzerinde "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu" yazılı bir başka çelenk getirildi ve şehitlerin tabutları başına konuldu. Şehit yakınları ve avludakiler yine tepki göstererek, çelengin çılarılmasını istediler. Görevliler ikinci çelengi de alarak götürdüler.



Öğle namazının ardından şehitler için kılınan cenaze namazına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, MHP İl Başkanı Baki Ersoy, şehitlerin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Şahin Güven kıldırdı. Namazın ardından "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Dişe diş, kana kan. İntikam, intikam" sloganları arasında şehitlerin tabutları cenaze arabasına konularak Polis Şehitliği´ne götürüldü. Şehit polisler Yasin İke ve Dsman Börklüoğlu´nun cenazeleri burada toprağa verildi.