Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ İNSAN KAYNAKLARI İSTİHDAM FUARI AÇILDI

KAYSERİ İNSAN KAYNAKLARI İSTİHDAM FUARI AÇILDI

İşveren ile iş arayanları buluşturan fuarın açılışına Vali Kamçı´nın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, 25. Dönem Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel,  ilçe kaymakamları, Ka

 

 

 

İşveren ile iş arayanları buluşturan fuarın açılışına Vali Kamçı´nın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, 25. Dönem Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel,  ilçe kaymakamları, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Övüç ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

KAYİF 2017´nin açılışında konuşan Vali Kamçı, Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı´nın işveren ve iş arayanları buluşturması açısından önemine değinerek, katılım ve destek sağlayan firma ve kurumlara teşekkür etti.

Vali Kamçı, iki gün sürecek olan Fuarın, Kayseri´deki işgücünü arz edenler ile işgücünü talep edenleri bir araya getireceğini ifade ederek, geçtiğimiz ay Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan ?Milli İstihdam Seferberliği?ne de katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde buluşturan Fuar´da, iş ve staj başvurularının alınacağını, bilgilendirmeler ve seminerler gerçekleştirileceğini belirten vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

?Ayrıca, Üniversite ve Sanayi kuruluşlarının AR-GE faaliyetlerine yönelik çalışmalarını artırmaları için imkan sağlanacaktır. 2016 sonunda, İŞKUR İl Müdürlüğümüz de kayıtlı işgücü 77 bin, kayıtlı işsiz sayısı ise 38 bindir. İstihdama yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, geçen yıl 149 kamu, 8.290 özel sektör olmak üzere, toplam 8.439 kişi işe yerleştirilmiştir. Aynı dönemde SGK kayıtlarına göre İlimizde özel sektörde 20 bin kişi işe yerleşmiştir. Geçtiğimiz ay başlayan istihdam seferberliği ile İlimizde 7 bin 200 kişi sigortalı olarak işe yerleştirilmiştir. Bu yıl, Ülkemizin ekonomisini güçlendirmek, yeni istihdam alanları oluşturmak ve iş bekleyen vatandaşlarımıza cevap verebilmek için tüm sektörlerin daha gayretli olması gerekiyor.?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak 3 aydır kamu ve özel sektör olmak üzere 81 ilde sahada çalıştıklarını ifade ederek, ?Ülkemizin tarihinde ilk defa bir istihdam belgesi var. 2023´e kadar ülkemizde hangi dönem ne kadar istihdam verisi olması gerektiğini, hangi sektörde ne olması gerektiğini bakanlar kurulu kararıyla Resmi Gazete´de yayınlayarak belirlemiş durumdayız. Herkesin bildiği gibi küresel olarak pek çok olumsuzluklar var ama ülkemiz son 14 yılda reform niteliğinde özellikle istihdam alanında pek çok politikayı yürürlüğe koymuştur. Küresel krizin ardından etkin bir şekilde uygulamaya koyduğumuz tedbirler sayesinde işsizlik oranımız beklenenin çok altında olmuştur.? dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Övüç de açılışta yaptıkları konuşmalarda Kayseri´de istihdam konusuna değinerek, temsil ettikleri odalar açısından istihdam fuarının öneminden bahsettiler.

Konuşmaların ardından Vali Kamçı ve protokol üyeleri ?Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı?nda yer alan stantları gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.

29-30 Mart 2017 tarihleri arasında Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanında açık olacak fuar kapsamında istihdama yönelik konferanslar da düzenlenecek.