Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KAYSERİ İTFAİYESİ HER TÜR GÖREV İÇİN EĞİTİLİYOR

KAYSERİ İTFAİYESİ HER TÜR  GÖREV İÇİN EĞİTİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi her türlü göreve en etkin şekilde müdahale edebilmek için eğitim çalışmalarını sürdürüyor

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi her türlü göreve en etkin şekilde müdahale edebilmek için eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Kayseri´nin yanı sıra Sivas ve Yozgat itfaiyeleri ORAN Kalkınma Ajansı işbirliğiyle "Yüksekte Çalışma Eğitimi" aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, olası felaketlere daha hızlı ve daha etkin müdahale edebilmek üzere hem ekipmanlarını yeniliyor hem de personelini daha hazır hale getirmek için sık sık eğitime tabi tutuyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı´nda "Yüksekte Çalışma Eğitimi" verildi.

Eğitime, Kayseri´den 11, Sivas´tan 6 ve Yozgat´tan 3 itfaiye eri katıldı. "Yüksekten Çalışma Eğitimi" ile ilgili bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, verilen eğitimi Ahi Evran İtfaiye Lisesi öğrencilerinin de izlediğini belirterek, "Öğrenciler ´Yüksekte Çalışma Eğitimi´ hakkında ön bilgiye sahip oluyor. Eğitim sonrası başarılı olan itfaiye erlerimiz öğrenci kardeşlerimize eğitmenlik yaparak bu beceriyi kazandıracaklar" diye konuştu.

İtfaiye erlerine verilen eğitimde farklı senaryolara müdahale şekilleri uygulamalı olarak gösterildi. İtfaiye erleri, yükseğe çıkış ve iniş teknikleri, yüksekte güvenli bir şekilde çalışma şekilleri ve yüksek katlardan yaralı kurtarmanın nasıl olacağı hakkında detaylı bilgiler aldılar