Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ LİSESİ MEZUNLARI BİR ARAYA GELDİ

KAYSERİ LİSESİ MEZUNLARI BİR ARAYA GELDİ

Kayseri Lisesi ve Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneğince geleneksel mezunlar buluşması düzenlendi

Kayseri Lisesi´nde gerçekleşen buluşmaya, Vali Düzgün´ün yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar önceki Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk,Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder ve Kayseri Lisesi mezunları katıldı.


Vali Düzgün, Kayseri Lisesi Mezunları 123. Yıl Geleneksel Büyük Buluşması´nda yaptığı konuşmada, bazı okulların okul olmanın ötesinde bir ruhu ve kimliği yaşattığını belirterek, Kayseri Lisesi´nin de bu okulların başında geldiğini söyledi.
 
Önceki senelerde düzenlenen etkinliklerde ve geçtiğimiz pazartesi günü okul ana binasının Milli Mücadele Müzesi´ne dönüştürülmesi sebebiyle gerçekleştirilen açılışta Kayseri Liseliler ile birlikte olduğunu  belirten Vali Düzgün, Kayseri Lisesi öğrencisi ve öğretmeni olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade etti.
 
Vali Düzgün, her yıl mütemadiyen Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği´nin benzeri toplantılarla, buluşmalarla mezunlar arasında dayanışmanın yaşatılmasının önemli olduğunu kaydederek, önceki yıllarda Kayseri Lisesi´nden mezun olarak ülke yönetiminde ve önemli yerlerde görev alanların da mezunlar açısından gurur verici olduğunu söyledi.
 
Vali Orhan Düzgün ülkemize önemli hizmetler veren Kayseri Lisesi mezunları Cumhurbaşkanlarımız Sayın Turgut Özal ve Sayın Abdullah Gül ile vatanımız ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve huzuru için kahramanca mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin komutanı Genelkurmay Başkanı Sayın Hulusi Akar başta olmak üzere ülkeye hizmet etmiş ve halen etmekte olan birçok devlet adamı ve siyasetçinin Kayseri Lisesi mezun olmalarının gurur verici olduğunu söyledi.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar önceki Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, Kayseri Lisesi´nin üzerlerinde çok hakkı olduğunu ifade ederek, Kayseri Lisesi´nde alınan eğitim, kültür birlikteliğinin Türkiye´nin gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli yapıtaşları olduğunu söyledi
Sakarya Meydan Muharebesi´nde şehit olan öğrenciler ile verdiği mezunlarla Türkiye´nin idaresine önemli isimler kazandıran Kayseri Lisesi´nin önemine değinen Yıldız, mezunu olduğu okulda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve buluşmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Kayseri Lisesi Mezunları ile de sohbet eden Vali Düzgün, daha sonra sınıfları gezerek üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunup kitap hediye etti.