Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ MERKEZLİ 11 İLDE FETÖ OPERASYONU: 15 GÖZALTI

KAYSERİ MERKEZLİ 11 İLDE FETÖ OPERASYONU: 15 GÖZALTI

Kayseri merkezli 11 ilde FETÖ/PDY terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Kayseri merkezli 11 ilde FETÖ/PDY terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerde 15´i gözaltına alınırken, 16´sını arama çalışmaları sürüyor.

Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, FETÖ/PDY´nin Türk Silahlı Kuvvetleri´nde (TSK) askeri mahrem yapılanmasının deşifresine yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda Kayseri´de bakkal ve büfe olarak faaliyet gösteren iş yerlerinde kontörlü olarak kullanıldığı anlaşılan sabit hatlardan 57 askeri personelin  ardışık olarak arandıkları, aramaların TSK mensuplarından sorumlu ´mahrem imamlar´ tarafından yapıldığı belirlendi. 57 şüpheli hakkında, ´Silahlı terör örgütü üyesi olmak´ suçundan soruşturma başlatıldı. 57 şüpheliden 26´sı hakkında daha önceden FETÖ soruşturmaları kapsamında işlem yapıldığı belirlenirken, diğer 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Kayseri merkezli Ankara, İstanbul, Balıkesir, Gaziantep, Manisa, Tunceli, Erzincan, Şırnak, Muş ve Van´da 21´si muvazzaf, 7´si ilgili Kanun Hükmünde Kararname ile askeri okuldan ilişkisi kesilen ve 3´ü emekli ve ihraç olmak üzere toplam 31 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, 15 kişi gözaltına alınırken, 16 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.