Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK: ÖĞRETMENLERİN EK GÖSTERGESİ 3 BİN 600 OLMALI

KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK: ÖĞRETMENLERİN EK GÖSTERGESİ 3 BİN 600 OLMALI

Chp Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı´ya Milli Eğitim Bakanlığı´ndaki sorunları hatırlatıp, ögretmenlerin ek göstergesinin 3 bin 600 olmasını önerdi.

    Chp Kayseri Milletvekili Çetin ArıkMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı´ya Milli Eğitim Bakanlığı´ndaki sorunları hatırlatıp, ögretmenlerin ek göstergesinin 3 bin 600 olmasını önerdi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, öğretmen göstergesinin 3 bin 600 olması gerektiğini söyledi. 

   Suriyeli çocukların okullara dağıtılması konusuna değinen Arık, şöyle konuştu:   "Ülkemiz, milyonlarca Suriyeliye kucak açtı. Öncelikle altını çizmek isterim ki kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz. Ama, siz uygulamalarınızla herkesi mağdur ediyorsunuz. Bu eğitim öğretim yılının başında Suriyeli çocukları 3´er, 5´er okullara serpiştirdiniz. Suriyeli sığınmacı çocuklar hangi kriterlere göre okullara alındı? Devam edecekleri sınıf neye göre belirlendi? Tek kelime Türkçe bilmeyen Suriyeli çocuklar ile tek kelime Arapça bilmeyen öğretmenler ve herhangi bir 3´üncü ortak dili olmayan öğrencilerin birbirleri ile uyumuna ilişkin bir eğitim planı oluşturdunuz mu? Türkçe bilmeyen Suriyeli çocuklar ve Arapça bilmeyen öğretmenlerimize bu eğitim öğretim yılında nasıl bir müfredat öngördünüz? Kültürel farklılıkları bariz bir şekilde görülen her iki grup çocuklar için kültürel çatışmayı önleyici pedagojik bir programı yaptınız mı? Eğitim-öğretim yılı içinde bariz bir şekilde yaşanacak olan eğitim seviye farkının Türk çocuklarının eğitimlerini geri bırakacağı yönündeki kaygıları bertaraf edecek bir program hazırladınız mı? Bu sorulara gerçek ve içimizi rahatlatacak bir yanıt verebileceğinizi düşünmüyorum. Çünkü ´Ben yaptım oldu´ kolaycılığı ile her şeyi oldu bitti ye getirdiniz. Hem bizim çocuklarımız hem Suriyeli çocuklar mağdur edildi."