Bugün, 19 Mart 2024 Salı

KAYSERİ MÜZESİNİ 1 AYDA 50 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

KAYSERİ MÜZESİNİ 1 AYDA 50 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Kayseri´de 29 Eylül´de açılan Kayseri Kalesi Kültür ve Sanat Merkezi içinde yer alan Arkeoloji müzesini, 1 ayda 50 bin kişi ziyaret etti.

Kayseri´de 29 Eylül´de açılan Kayseri Kalesi Kültür ve Sanat Merkezi içinde yer alan Arkeoloji müzesini, 1 ayda 50 bin kişi ziyaret etti. 
29 Eylül´de kapılarını ziyaretçilerine Kayseri Kalesi Kültür ve Sanat Merkezi içinde yer alan ve son derece modern donatılara sahip Arkeoloji müzesini 1 ay içinde 50 bin kişi ziyaret etti. M.Ö 5500 (kalkolitik donem) yılından Osmanlı döneminin sonuna kadarki surece ait 37 bin parça eserin bulunduğu 1789 ´unun sergilendiği müzede en dikkat çeken tarihi eserlerden birisi de 4 bin yıllık geçmişe sahip Hitit dönemine ait pişmiş topraktan yapılan çıngıraklar ve taş oyunu oldu.   Müze içinde insanların 4 bin yıllık geçmişe sahip olan eserleri görme imkanı olduğu gibi taş oyununu da oluşturulan simülatör yardımıyla oynama imkanına sahip. Fransa´da yaşayan ve ailesiyle gezmek için Kayseri´ye gelen Merve (6) ve Gülseren Bozbek (8) kardeşler Arkeoloji müzesi ziyaretinde 4 bin yıllık pişmiş topraktan yapılan taş oyununu simülatöründe 4 bin yıllık oyunu oynadı. Sergilenen eserlerden olan pişirilmiş topraktan yapılan çıngırakların ise hala ses çıkardığı ortaya çıktı.