Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDEN 15 TEMMUZ ANISINA ŞEHİTLER ANITI

KAYSERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDEN 15 TEMMUZ ANISINA ŞEHİTLER ANITI

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce yaptırılan, 15 Temmuz´da şehit olan 249  kişinin fotoğraflarının yer aldığı  638 bin TL´ye mal olan ´15 Temmuz Şehitler Parkı´ düzenlenen törenle açıldı.

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce yaptırılan, 15 Temmuz´da şehit olan 249  kişinin fotoğraflarının yer aldığı  638 bin TL´ye mal olan ´15 Temmuz Şehitler Parkı´ düzenlenen törenle açıldı.

Geçen yıl 15 Temmuz günü hain ve alçak darbe teşebbüsüne karşı, ellerinde şanlı Türk Bayrağı ile sokaklara çıkarak, ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden hainlere geçit vermeyen Yüce Türk milleti bugünde ülke genelindeki demokrasi nöbetleriyle milli iradeye nasıl sahip çıktığını bir kez daha gösteriyor.

Türkiye Cumhuriyeti´nin asla bu ve benzeri hain örgütlerce teslim alınamayacağının anıtı ve bu uğurda şehit düşen kahramanlarımızın anısını nesiller boyunca yaşatmak için; Kayseri OSB Yönetim Kurulu´nun 19.07.2016 gün ve 1606 sayılı toplantısında alınan karar ile 15 Temmuz Şehitler Parkı ismi verilen park alanında bir anma töreni gerçekleştirildi.

Ev sahipliğini Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerinin yaptığı törene Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Protokolü, Kayseri Atletik Spor Kulübü Yöneticileri ve Sporcuları, Kayseri OSB Yöneticileri, çalışanları, sanayicileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programı Organize Sanayi Merkez Camii İmam Hatibi Hafız Ali Akbudak´ın Kuran Tilaveti ile başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti.

15 Temmuz Şehitlerimizin anıldığı programda Kayseri Valisi Süleyman Kamçı,  Amacın 15 Temmuz´u unutmamak, unutturmamak olduğunu ifade ederek, 15 Temmuz´un ikinci bir Kurtuluş Savaşı olduğunu belirtti. Vali Kamçı,  Hainliğin boyutunun çok büyük olduğunu fakat hainlere gereken dersin verdiğini ifade ederek, Kayseri halkının birlik ve beraberlik çerisinde olduğunu, takdir edilmesi gereken çalışmalar yapıldığını belirtti. Kamçı, 15 Temmuz´un Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı ile her sene Çanakkale Zaferi gibi anılacağını belirterek, OSB Yönetimine 1 yıldır göstermiş olduğu destek ve 15 Temmuz Şehitler Parkı için teşekkürlerini sundu.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise konuşmasında, 15 Temmuz´da 40 yıllık bir planı uygulamaya çalışan hain örgütün, sadece yönetime el koymak değil ülkeyi parçalama hedefinde olduğunu, fakat Türk halkının tepkisi ile 24 saatte bastırıldığını ifade etti. Çelik, son bir yıl içerisinde her kuruma sızmış olan hainlerin temizlendiğini belirterek, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan´a ve 15 Temmuz Şehitler Parkı´nın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise konuşmasında; ? Türk Milletinin, top yekûn Türkiye geçilmez dediği tarihin adıdır. 15 Temmuz?

15 Temmuz gecesi, vatanımızı, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, Milletin silahlarını yine bu aziz, cefakâr ve fedakâr millete çevirerek hain ve kanlı bir darbe ve işgal girişiminde bulunmuşlardı.

Ancak, milletimiz, darbe girişimini, Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´ın çağrısı ile; sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak bozguna uğrattı.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar.

Hain ellerin, millet iradesiyle seçilmiş hükümetimize karşı darbe girişimine kalkışması asla kabul edilemez.

Milli iradeye sahip çıkmak nefes aldığımız sürece hepimizin boynunun borcudur.

Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine ve Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, Anadolu kardeşliğine olan inancımız asla sarsılmayacaktır.

Türkiye büyük bir devlettir. Milletimiz büyük bir millettir.

Zaman, tanklarını, silahlarını milli iradeye doğrultmuş millet düşmanlarına mücadelede tam ve kararlı olma ve devlet-millet olarak kenetlenme zamanıdır.

Bu haince girişim, ülkemize zarar vermek isteyenlerin son çırpınışı olacak ve tarihin çöplüğünde yerlerini alacaklardır inşallah. Kardeşliğimizi bozanlar, Türk adaleti karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

İş dünyası olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hükümetimiz ve devletimizin yanındayız.

Gün, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma günüdür.

Yeni ve güçlü Türkiye´de hainlerin yeri olmayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti´nin asla bu ve benzeri hain örgütlerce teslim alınamayacağının anıtı ve bu uğurda şehit düşen kahramanlarımızın anısını nesiller boyunca yaşatmak için; Hain darbe girişiminin hemen 4 gün sonrasında, inşaatı tamamlanmak üzere olan ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 6. Cadde üzerinde bulunan, İç Anadolu´nun en büyük Bayrak Park Alanı´na( Şu an bulunduğumuz alan ) Kayseri OSB Yönetim Kurulu´nun 19.07.2016 gün ve 1606 sayılı toplantısında alınan karar ile "15 Temmuz Şehitler Parkı" ismi verilmiş ve hizmete girmiştir.

Yine, kahraman şehitlerimiz anısına; Ömer Halis Demir, Kübra Doğanay, Cennet Yiğit isimleri verilerek,  üç park hizmete açılmıştır.

? Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır.

Toprak Uğrunda Ölen varsa vatandır .?

Ülkemiz ve milletimiz, bu vatan hainliğini ve alçaklığı asla unutmayacak, nesilden nesile aktaracak ve hafızasından hiç silmeyecektir.

?Bastığın Yerleri ? toprak ? diyerek geçme, tanı,

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen, şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.

Verme dünyaları, alsan da, bu cennet vatanı.?

Bir Olalım,

İri Olalım,

Diri Olalım,

Kardeş Olalım,

Hep Birlikte Türkiye Olalım

Dilekleri İle,

Kahraman Şehitlerimize Allahtan Rahmet ve mağfiret,

Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun, milletimizin başı sağ olsun?

Allah, Devletimizi Payidar, Milletimizi Bahtiyar Eylesin.? Dedi.

Törende tüm katılımcılara Türk Bayrağı dağıtıldı.

15 Temmuz Şehitlerini anma programı Kayseri İl Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven tarafından yapılan dua ile sonlandı.