Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ PROTOKOLÜ BAYRAMLAŞMA PROĞRAMI

KAYSERİ PROTOKOLÜ BAYRAMLAŞMA PROĞRAMI

Kayseri´de, her dini bayramda yapılan ve geleneksel hale gelen bayramlaşma programları Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Kayseri Valisi Süleyman Kamçı´nın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Kayseri´de, her dini bayramda yapılan ve geleneksel hale gelen bayramlaşma programları Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Kayseri Valisi Süleyman Kamçı´nın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Bayramlaşma programlarının ilki, Kayseri Valiliği Kültür Merkezi Salonu´nda halkın da katıldığı bir programla yapıldı.
 
Bayramlaşmaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Önceki Bakanı Taner Yıldız ve Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Atçı Nergis, Çetin Arık, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulş.Üs Komutanı Hv. Plt.Tuğg.Selçuk Aygün, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Kayseri Valiliği Kültür Merkezi´ndeki bayramlaşma programının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul Ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi´ne geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Kamçı ve beraberindekiler burada yöneticiler ile çok sayıda şehit ailesi ve yakını ile bayramlaştı.
 
Vali Kamçı da halk ve memur bayramlaşmasında, bütün vatandaşların Kurban Bayramı´nı tebrik ederek, şunları kaydetti:
 
Bildiğiniz gibi dini bayramlar kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın, dostlukların pekiştiği, kırgınlıkların giderildiği günlerdir. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızın, Kayserili hemşerilerimizin bayramını kutluyorum, nice bayramların sağlık içinde nasip olmasını diliyorum.
 
Kurban bayramının en büyük anlamının kurbanlarımızı kesmek olduğunu ifade eden Vali Kamçı, ilimizde kurban kesimi ile ilgili gerekli olan toplantıların yapıldığını ve vatandaşlarımızın basın aracılığı ile aydınlatıldığını, vatandaşlarımızın sokak aralarında kurban kesmemesi, belediyelerimizin kurban kesim yerlerinde kurbanlarını kesmeye özen göstermeleri gerektiğini, aksi takdirde ilgili birimlerimizce yasal işlem uygulayacağını, hiçbir vatandaşımızın kurban kesiminden dolayı cezai işleme maruz kalmamaları için uyarıları dikkate almaları gerektiğini ifade etti.
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği´nde muharip gazilerle bayramlaşan Bakan Sayın Özhaseki burada yaptığı konuşmada, Bakan Sayın Özhaseki, burada yaptığı konuşmada şehitlerimizin ve gazilerimizin unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, bayram vesilesiyle dernekte bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Vali Kamçı ile beraberindekiler daha sonra sırasıyla İl Jandarma Komutanlığı´nda askerlerle, İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri´nde ise emniyet teşkilatı mensupları ile bayramlaştı.
 
Programın devamında Huzurevi´ne geçen Bakan Sayın Özhaseki, Vali Kamçı ve beraberindekiler, burada kalanlara karanfil hediye ederek, bayramlarını kutladı.