Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ PROTOKOLÜNDE BAYRAMLAŞMA

KAYSERİ PROTOKOLÜNDE BAYRAMLAŞMA

Kayseri´de, her dini bayramda yapılan ve geleneksel hale gelen bayramlaşma programları Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Kayseri Valisi Süleyman Kamçı´nınkatılımıyla gerçekleştirildi.

 

Kayseri´de, her dini bayramda yapılan ve geleneksel hale gelen bayramlaşma programları Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Kayseri Valisi Süleyman Kamçı´nınkatılımıyla gerçekleştirildi.
 
Bayramlaşma programlarının ilki, Kayseri Valiliği Kültür Merkezi Salonu´nda halkın da katıldığı bir programla yapıldı.
 
Bayramlaşmaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Önceki BakanıTaner Yıldızve Kayseri MilletvekiliHülya Atçı Nergis´in yanı sıra Garnizon Komutanı Vekili Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Kayseri Valiliği Kültür Merkezi´ndeki bayramlaşma programının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul Ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi´ne geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Kamçı ve beraberindekiler burada yöneticiler ile çok sayıda şehit ailesi ve yakını ile bayramlaştı.
 
Bakan Sayın Özhaseki, burada yaptığı konuşmada şehitlerimizin ve gazilerimizin unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, bayram vesilesiyle dernekte bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Kayseri´nin şehidini unutmadığı ve her anlamda sahip çıktığının altını çizen Bakan Sayın Özhaseki, ?Bu açıdan Kayseri şanslı bir şehir. Şehidimiz olduğu zaman mutlaka ailesinin yanında oluruz, çocuklarına ailesine sahip çıkmaya çalışırız, tüm şehir olarak onların geride bıraktıklarına sahip çıkarız. Onlar bizim için, bu vatan için, bu bayrak şehit oldular, gencecik yaşta daha hayatlarına doyamadan Cenab-ıı Allah´a kavuştular.  Bir insanın fedakârlık yapabileceği en önemli varlığı canıdır. Rabbim onlara şahadet şerbetini içirdiği gibi cenneti ile müjdelesin, bizlere de şefaatçi eylesin.  Bir toprak parçasının vatan olabilmesi için de uğrunda şehit olunması gerekiyor.  Biz bu ülkeyi anavatan kabul ettik ve her bir köşesinde de şehit kanımız var.  Çocukluğumuzdan itibaren biz dedelerimizden babalarımızdan her harp hatıraları ve şehitlik hikâyeleri dinlerdik. Ne zamanki bayrak ve mukaddesatımız tehlikeye düşerse her birimiz de şehit olmaya hazırız. Bu vesile ile ben bir kere daha şehit ve gazi yakınlarını geride bıraktıkları ailelerine başsağlığı diliyorum.? dedi.
 
Vali Kamçı dahalk ve memur bayramlaşmasında, bütün vatandaşların Ramazan Bayramı´nı tebrik ederek, şunları kaydetti:
 
?Bugün ülkemizin her tarafında olduğu gibi Kayserimizde de mübarek ramazan bayramını kutluyoruz.  Öncelikle sizlerin ve tüm Kayserililerin mübarek ramazan bayramlarını kutluyorum.  Dini bayramlar kardeşlik duygularımızın pekiştiği, yardımlaşmanın arttığı bayramlardır.  Bu anlamda Kayserimizde güzel bir Ramazan ayı geçirdik ve daha sonrasında da bayrama eriştik. Kayserili hemşerilerimizin ve tüm milletimizin bayramını kutluyorum. Nice güzel bayramlara ulaşmak dileğiyle birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum.?
 
Bakan Sayın Özhaseki, Vali Kamçıile beraberindekiler daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği´ni ziyaret ederek, yöneticiler ve çok sayıda şehit ailesi ve yakını ile bayramlaştı.
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği´nde muharip gazilerle bayramlaşan Bakan Sayın Özhaseki, Vali Kamçıile beraberindekiler daha sonra sırasıyla İl Jandarma Komutanlığı´nda askerlerle, İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri´nde ise emniyet teşkilatı mensupları ile bayramlaştı.
 
Programın devamında Huzurevi´ne geçen Bakan Sayın Özhaseki, Vali Kamçıve beraberindekiler, burada kalanlara karanfil hediye ederek, bayramlarını kutladı. Bayramlarda ve özel günlerde beraber olmanın devlet görevlilerinin borcu olduğunu belirten Bakan Sayın Özhaseki, devletin kimsesizlerin kimsesi olduğunu ifade ederek sağlık ve huzur içerisinde nice bayramlara ulaşmayı temenni ettiğini ifade etti