Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN BAYRAM MESAJI

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN BAYRAM MESAJI

Kayseri protokolü ,yayımladıkları mesajla İslam alemi başta olmak üzere Kayseri halkının bayramını kutladı.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı yaptığı açıklamada " Ramazan  birlik, beraberlik, sevgi, saygı, hoşgörü, iyilik gibi pek çok güzelliğin harmanlandığı, toplumu kaynaştıran, yardımlaşma ruhunu yaşatan önemli bir zaman dilimidir. İyilik duygularının doruğa ulaştığı, manevi atmosferin toplumun önemli bir kesimini etkilediği bir ayın devamında gelen ve ilahi bir armağan olan Ramazan Bayramı, bizler için çok özel anlamlar taşımaktadır" ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Çelik ise bayram mesajında Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı´nın bizi biz yapan en önemli değerlerimizden olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, böylesine önemli bir değerin mutlulukla yaşanması ve olumsuzluklarla anılmaması için azami gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti. Ramazan ayının manevi ikliminin bayramda da devam ettiğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, ?Ramazan ayı süresince bu mübarek ayın en güzel şekliyle yaşanması için Büyükşehir Belediyesi olarak gayret gösterdik. Ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikleri bir araya getirerek Ramazan Sokağı oluşturduk. Uzak mahalle ve ilçelerimizde de Ramazan ayının en güzel şekilde yaşanması için Ramazan Tırı ile etkinliklerimizi o bölgelere taşıdık. Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi´nde geçen yıl olduğu gibi her gün yaklaşık 5 bin kişiye iftar verdik. Yardıma ihtiyaç duyan tüm hemşerilerimizin yanı başında olmanın çabasını gösterdik. Ellerimizi hep birlikte semaya açtık ve yine ortak değerlerimiz olan vatanımız, milletimiz, devletimiz, bayrağımız ve ezanımız için dua ettik. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının şehrimizde en güzel şekliyle yaşanması için gayret gösterdik. İlçe belediyelerimiz, kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve hayırsever hemşerilerimiz de yardımlaşma ve kaynaşmanın en güzel örneklerini verdiler. Böylesine güzel duyguların yaşandığı Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşıyoruz; ancak Ramazan Bayramı´nı karşılamanın da coşkusu içindeyiz. Bu vesileyle aile büyüklerimizle, yakınlarımızla; birlik, beraberlik, huzur içinde geçirmemiz gereken Ramazan Bayramı´nın olumsuzluklarla, kazalarla, kavgalarla anılmaması için azami gayret ve dikkat göstermemiz gerektiğini hatırlatmak isterim? dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada ?Bayramda yaşadığımız güzel duyguların, sadece bugünlerle sınırlı kalmaması gerekiyor. Buradan hareketle biz Kocasinan Belediyesi olarak; toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı Ramazan Ayı´nda Ramazan´ın bereketini, feyzini beraber yaşamak adına önemli organizasyonlar gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda on binlerce kişiyi, sokak iftarlarında bir araya getirdik. Ayrıca teravih ve sahur programlarımızla bölge sakinlerimizle bir araya geldik. Mahalle ziyaretlerimiz hem kaynaşmaya vesile oldu hem de burada vatandaşlarımızın ve mahallelerimizin sorunlarıyla ilgili konularda istişare etmiş olduk. Doğrusu vatandaşlarımızın teveccühü de bizlere ne kadar doğru ve kutlu bir yolda yürüdüğümüzün ispatı niteliğindedir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi yayımladığı bayram mesajında " Bayramlar, aile fertlerinin, akraba, dost ve arkadaşların bir araya gelmesini sağlayarak özlemleri gideren, her türlü dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dostluk, hoşgörü duygularını güçlendiren, sevinç ve mutluluğun milletçe yaşandığı müstesna günlerdendir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına en fazla ihtiyacımızın olduğu bu günlerde, hoşgörülü davrandığımızda, bu topraklarda yıllardır barış içinde kardeşçe yaşayan milletimizin birlikteliğine, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hiç kimse zarar veremeyecektir." ifadelerine yer verdi.

Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif´in ardından bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten KTO Başkanı Ömer Gülsoy, ?Bizleri birbirimize bağlayan, yardımlaşma, dayanışma ruhunu dorukta yaşatan, toplumumuzun manevi zenginlik kaynaklarından olan bayramlarımız; bireyleri ortak duygu ve düşüncelerde buluşturarak, üzüntüde ve sevinçte birleştirmekte ve bu değerlerin içtenlikle yaşanmasını sağlamaktadır? dedi.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ise bayram mesajında " Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına veda ederken, Milletçe ortak mutluluğumuz ve sevincimizin en üst noktalara çıktığı, rahmet dolu günlerin yaşandığı Ramazan Bayramı´nın manevi atmosferinde bulunmanın hazzını yaşıyoruz. Yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı Ramazan Bayramında, halkımızın birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesini diliyorum" ifadelerine yer verdi