Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN BAYRAMLAŞMA

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN BAYRAMLAŞMA

Kayseri´de, her dini bayramda yapılan ve geleneksel hale gelen bayramlaşma programları Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Vali Süleyman Kamçı´nın katılımıyla gerçekleşti

 

 
Bayramlaşma programlarının ilki, Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Kültür Merkezi Salonu´nda halkın da katıldığı bir programla yapıldı.
 
Bayramlaşmaya Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet halk ve memur bayramlaşmasında, bütün vatandaşların Ramazan Bayramı´nı tebrik ederek, şunları kaydetti:
 
? Allah yurdumuzda, yuvamızda nice bayramlara erişmeyi nasip eylesin, ülkemizden bu güzelliği esirgemesin. Etrafımızda bayram yapamayan binlerce, milyonlarca insanın olduğu, mazlumların kan ve revan içinde olduğu bir dönemde bunun da kıymetini bilmek lazım.? Diye konuştu.
 
Vali Süleyman Kamçı´da bütün Kayserililerin bayramını tebrik ederek, şunları kaydetti.
 
? Bu gün bir aylık Ramazandan sonra Ramazan Bayramını kutluyoruz. Ramazan Bayramları, dini bayramlar bildiğiniz gibi yardımlaşmanın, hoşgörünün olduğu, fakirin fukaranın korunduğu bayramlardır.  Bayramlarda aramızdaki kırgınlıklar,dargınlıklar giderilmeli. Bu anlamda da Ramazan Bayramına bir yardımlaşma bayramı, hoşgörü bayramı diyebiliriz. Vatandaşlarımız bayrama gidecekler biliyorsunuz, çoğu gitti ve gidecek olanlar da var. Özellikle sürücü hatalarından kaynaklanan kazaları en aza indirilmesi gerekiyor. Kazaların çoğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını biliyoruz. Vatandaşlarımızdan özellikle ricam komşularına, akrabalarına giderken ve şehir dışına çıkarken sürat yapmamaları. İnşallah kazasız belasız trafik kazalarının olmadığı bir bayram geçiririz diyor hepinize iyi bayramlar diliyorum.? diye konuştu
 
Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Kültür Merkezi Salonu´nda bayramlaşma programının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul Ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi´ne geçen Bakan Sayın Özhaseki, Vali Kamçı ve beraberindekiler burada yöneticiler ile çok sayıda şehit ailesi ve yakını ile bayramlaştı.
 
Bakan Sayın Özhaseki, Vali Kamçı ile beraberindekiler daha sonra sırasıyla İl Jandarma Komutanlığı´nda askerlerle, İl Emniyet Müdürlüğü´nde ise emniyet teşkilatı mensupları ile bayramlaştı.
 
Programın devam