Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

KAYSERİ SALDIRISININ BOMBACISI ADANA´DA SAKLANMIŞ

KAYSERİ SALDIRISININ BOMBACISI ADANA´DA SAKLANMIŞ

Kayseri´de araçla intihar saldırısını düzenleyen ´Çektar´ ve ´Botan´ kod adlarını kullanan teröristin Adana´da 1 hafta boyunca, ´üniversite öğrencisi´ olarak tanıtılarak saklandığı ortaya çıktı.

 


Kayseri´de araçla intihar saldırısını düzenleyen ´Çektar´ ve ´Botan´ kod adlarını kullanan teröristin Adana´da 1 hafta boyunca, ´üniversite öğrencisi´ olarak tanıtılarak saklandığı ortaya çıktı. 17 Aralık 2016´da meydana gelen terör saldırısı sonrası canlı bombanın patlattığı araçtan çıkan krokideki parmak izinden yola çıkan polis, Adana´da 1´i kadın 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelileri soruya alan polis, teröristin patlattığı bombalı aracı nasıl aldığı ve Kayseri´ye nasıl gittiği bilgilerine de ulaştı. Teröristin üzerinden çıkan krokide parmak izine rastlanan Kenan Çiçek Adana´daki evinde yakalandı. Çiçek´le birlikte canlı bombayı Adana´da sakladığı iddia edilen Ümit Kepir, Ekrem Uğur ve Elzem Şırnak da gözaltına alındı. Elzem Şırnak´ın Kenan Çiçek´in sevgilisi olduğu ve bombalı saldırı öncesi keşif için Kayseri´ye gidip gelirken, aile görünümü verecek şekilde hareket ettikleri belirlendi.



Aslen Diyarbakırlı olup Adana´da doğup büyüyen ve daha sonra tekrar Diyarbakır´a yerleşen Kenan Çiçek, iddiaya göre saldırıdan 1 hafta önce canlı bombayı Adana´ya getirerek Ümit Kepir ile Ekrem Uğur´a, ´Üniversite öğrencisi´ diye tanıtıp, evlerinde saklamasını istedi. Örgütten aldığı talimatla harekete geçen Çiçek, bir hafta içerisinde eylemin yapılacağı Kayseri-Adana arasında 3 kez gidip gelerek eylem güzergahını belirledi. Teröristin üzerinden çıkan krokiyi çizen Kenan Çiçek, hazırladığı bombayı da İmamoğlu İlçesi´nde ormanlık alana götürüp toprağa gömdü.



Bombalı saldırıda kullanılan aracı Adana´da çalmak isteyen teröristler, polisin aldığı sıkı önlemler nedeniyle amaçlarına ulaşamadı. Hırsızlığı gerçekleştiremeyen terör örgütü mensupları eylemde kullanılan 63 K 1709 plakalı hafif ticari aracı Şanlıurfa´nın Akçakale ilçesinden çalıp aynı gece Adana´ya getirdi. İmamoğlu ilçesindeki ormanlık alana giden Kenan Çiçek, Akçakale´den getirilen araca bombayı monte edip, önceden hazırladığı krokiyi de canlı bombaya teslim edip Adana´ya döndü. Adana´daki ailesini alan Kenan Çiçek, dikkat çekmemek için Diyarbakır´a hareket etti. Çiçek´in hazırladığı krokiyi kullanarak MOBESE ve PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kameralarına yakalanmadan Kayseri´ye ulaşan canlı bomba eylemi gerçekleştirdi. Patlama sonrası polis, hurda haline dönen otomobilin içinde ele geçen krokide, terör suçundan kaydı bulunan Kenan Çiçek´e ait parmak izlerini bulunca, canlı bombanın bombalı araçla nasıl buluştuğunu ve Kayseri´ye nasıl gittiğini belirledi. Adana´da gözaltına alındıktan sonra sorgularında susma hakkını kullanan Elzem Şırnak, Ekrem Uğur, Kenan Çiçek ve Ümit Kepir, soruşturmanın devam ettiği Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne teslim edildi.