Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ´NDE MANEVİ DESTEK HİZMETİ

KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ´NDE MANEVİ DESTEK HİZMETİ

Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan ´Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği´ protokolü kapsamında Kayseri Şehir Hastanesi´nde kurulan manevi destek birimi hastalara ve hasta yakınlarına destek veriyor.

Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan ´Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği´ protokolü kapsamında Kayseri Şehir Hastanesi´nde kurulan manevi destek birimi hastalara ve hasta yakınlarına destek veriyor. 
Türkiye genelinde 38 ilde kurularak faaliyet gösteren manevi destek birimlerinde gönüllü olarak görev almak isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ilgili akademisyen ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinden oluşan uzmanlar tarafından hastalarla iletişim, hasta psikolojisi, dini danışmanlık ve manevi destek gibi konular eğitime tabi tutuluyor. Manevi Destek Biriminde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Kayseri Müftülüğü Vaizi Yavuz Bilgin, hastanenin birçok alanında hizmet ettiklerini ve dini soru ve sorunlarına rehberlik ettiklerini belirtti. 
Kayseri Şehir Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi´nden sorumlu hemşire Fatma İşler ise insanlara zor süreçlerinde manevi olarak destek vermeye çalıştıklarını dile getirdi. Yaptıkları işin çok değerli ve anlamlı olduğunu belirten İşler, ?Hayatta hepimiz korkuları var, hepimizin kaybetmekten korktuğu şeyler var. Buradaki insanlar bu korkuları ile yüzleşiyorlar ve bizde bu süreçte onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onları hem tıbbı hem manevi olarak desteklememiz gerekiyor? dedi. 
Ameliyattan önce manevi destek alan hasta Melahat Satılmış da verilen hizmetten memnun kaldığını dile getirerek, "Ameliyata girerken güle oynaya gittim. Ne bir korku vardı ne de üzüntü. Yavuz hoca beni o kadar güzel telkin etti ki anlatamam. Böyle bir hizmetin verilmesi gerçekten çok güzel?  diye konuştu.