Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

KAYSERİ ŞEHİT FURKAN HAMAMCI YI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

KAYSERİ ŞEHİT FURKAN HAMAMCI YI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

BAŞSAĞLIĞI

Hakkari´nin Çukurca ilçesi Hantepe Üs Bölgesi´nde el bombasının patlaması sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Furkan Hamamcı´nın cenazesi, Kartal Hava Şehitliği´nde defnedildi.

 
Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı´ndaki törenin ardından Kayseri´ye getirilen ve Turgutreis Mahallesi´ndeki baba ocağından helallik alınan şehidimiz Furkan Hamamcı için Kalem Kırdı Camii´nde cenaze töreni düzenlendi.
 
Törene, şehidimizin  ailesi ve yakınları, Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12.Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bayram Özer, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular´ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile mülki ve askeri erkân ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İl Müftüsü Şahin Güven´in kıldırdığı cenaze namazının ardından Hamamcı´nın Türk Bayrağı´na sarılı naşı, topçu arabasına yüklenerek Vali Süleyman Kamçı´nın da katıldığı kortej eşliğinde Hava Şehitliği´ne götürülerek dualarla toprağa verildi. Saygı atışının ardından şehidimiz Furkan Hamamcı´nın tabutunun üzerine örtülen, şehidin emaneti Türk Bayrağını Vali Süleyman Kamçı aile adına babası Halil Hamamcı´ya teslim etti. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke de şehidimizin fotoğrafını anne Hatice Hamamcı´ya verdi.