Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAYSERİ ŞEHİT POLİS ERTUĞRUL TACİROĞULLARI´NI SON YOLCULUĞA UĞURLADI

KAYSERİ ŞEHİT POLİS ERTUĞRUL TACİROĞULLARI´NI SON YOLCULUĞA UĞURLADI

İstanbul Esenler Otogarı çıkışında polis motosikletinin bariyerlere çarpması sonucu şehit olan polis memuru Ertuğrul Taciroğulları´nın cenazesi Kayseri´de defnedildi.

İstanbul Esenler Otogarı çıkışında polis motosikletinin bariyerlere çarpması sonucu şehit olan polis memuru Ertuğrul Taciroğulları´nın Taciroğulları, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Baba Mansur Taciroğulları, "Oğlumuz şehit olarak bizi gururlandırdı" dedi.
 
İstanbul´dan hava yolu ile Kayseri´ye gelen şehidimizin cenazesini Erkilet Havaalanında karşılayan Vali Vekili Baha Başçelik ve Vali Yardımcısı Dr. M.H. Nail Anlar aile başsağlığı diledi. Şehidimiz Ertuğrul Taciroğulları´nın Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bulunan naaşı, daha sonra helallik alınmak üzere polisler eşliğinde baba evine getirildi. Baba evinde alınan helalliğin ardından meslektaşları tarafından Kalemkırdı Camiine getirilen şehidimiz için burada cenaze töreni düzenlendi.
 
Şehidin annesi Hatice, babası Mansur ve kardeşleri gözyaşı döktü. Hatice Taciroğulları, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öpüp, ´´Ben şehit annesiyim. Yavrum, kuzum´´ diyerek ağladı.
 
Törene, şehidimizin ailesi ve yakınları, Vali Vekili Baha Başçelik, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, 12.Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular´ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, mülki ve askeri erkân ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenazeye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü çelenk gönderdi. 
 
İl Müftüsü Şahin Güven´in kıldırdığı cenaze namazının ardından Taciroğulları´nın Türk Bayrağı´na sarılı naşı, topçu arabasına yüklenerek Polis Şehitliği´ne götürüldü ve dualarla toprağa verildi.
 
Saygı atışının ardından şehidimiz Ertuğrul Taciroğulları´nın tabutunun üzerine örtülen, şehidin emaneti Türk Bayrağını Vali Vekili Baha Başçelik aile adına babası Mansur Taciroğulları´na teslim etti. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü de şehidimizin fotoğrafını anne Elif Taciroğulları´na verdi.