Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİNE BÜYÜK İLGİ

KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİNE BÜYÜK İLGİ

  Çevre ve Şehircilik Bakanı, Kayseri Valisi, Ak Parti Gurup Başkan Vekili, Kayseri Milletvekilleri, Kaymakamlar, Ak Parti İl Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanları, Kayseri  İl Protokolü hep birlikte Çiftçi Eğitim Seminerine iştirak etmek

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı, Kayseri Valisi, Ak Parti Gurup Başkan Vekili, Kayseri Milletvekilleri, Kaymakamlar, Ak Parti İl Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanları, Kayseri  İl Protokolü hep birlikte Çiftçi Eğitim Seminerine iştirak etmek suretiyle  Devletin Çiftçiye ve Kayseri Şeker Fabrikasına   verdiği değeri gösterdiler.

Kayseri Şeker tarafından 63 .Kampanya döneminde pancar alım kampanyasında fabrika merkezlerine gelecek pancarın belirli program dahilinde sökümü ve tesellümünü içine alan Randevulu sistemin  hakkında çiftçilerin bilgilendirildi.12 Bölgedeki çiftçilerin bölgelerinde yapılacak olan toplantılarının ilki  Kayseri Merkez çiftçileri için Kayseri Şeker Fabrikası 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda yapıldı.

Türkiye Devleri arasına giren Kayseri Şeker´de 63. Kampanya dönemi Çiftçi Eğitim Seminerlerinin ilkinde   Kayseri Merkez Bölge Müdürü Ziraat Mühendisi Salih Yoka sunum yaptı. Çiftçilerden gelen sorular cevaplandırıldı ve yeniş kampanya dönemi için çiftçilerden gelen  öneriler alındı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri Şeker Merkez Bölge çiftçilerinin eğitim seminerinde yapmış olduğu konuşmasında; Çiftçiliğin ve tarımın önemine dikkat çekti. İnsanoğlu çiftçilik yapamasa medeniyetler kurulmazdı. Sizin torbanızda ne varsa bizim çorbamızda o pişiyor. O yüzden Allah rızkınızı bol etsin dedi.

Özhaseki; Kayseri Şeker´in kapanmak üzereyken kayyum olarak gelip daha sonra seçimle iş başına gelen Başkan ve yönetim kurulu üyelerine gayretlerinden ve başarılarından dolayı teşekkür ederek iyi niyet ve gayretin sonunda güzel şeyler olduğunu belirtti. Eğer hizmet için geliyorsanız ve iyi niyetli iseniz Allah size yardım eder. Aynen şeker fabrikasında olduğu gibi. Hüseyin bey ile ilk geldiğinde konuştuğumuzda fabrikanın 650 milyon TL borcu var demişti. O günlerde bankerlerden borç para alınıyordu. Her taraf bataktı. O günden sonra iyi niyetli bir gayret oldu ve şimdi buranın başarılarıyla hepimiz övünüyoruz dedi.

Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise konuşmasında; Kayseri Şeker´in 6 yıl içerisinde nereden nereye geldiğine dikkat çekti ve  şunu çok iyi bilmeliyiz ki şu an Türkiye´nin en büyük fabrikalarından birisindeyiz. Kayseri, Yozgat, Sivas ve Nevşehir´in belli bölgelerinde  alın teri ile pancar ekimi yapan çiftçilerimiz. Türkiye´nin en büyük fabrikalarından birisi olan kayseri şeker fabrikasının gerçek sahipleridir. Bu fabrikayı daha iyi yerlere taşıyabilmek için sizlerin gayret göstermesi lazım. Bu fabrika sizlerin öz malıdır.Sizlerin gayretleri ile de daha iyi yerlere gelecektir dedi.

Kayseri Milletvekili Taner Yıldız;15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunun Kayseri Şekere yakışır şekilde yapılmasından dolayı başta Hüseyin Akay ve değerli yönetim kurulunu tebrik etti.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Çiftçi eğitim seminerleri hakkında şunları söyledi; Her sene özel bir konu seçiyoruz. Bu sene eğitimimizin konusu, söküm faaliyetlerinin fabrikamız tarafından organize edilmesi. Bunu başardığımız zaman hem pancarda ki zafiyet azalacak, sistemli şekilde randevulu olarak pancarın sökümü gerçekleştirilecek. Buradan elde edilen gelir ile de çiftçimizin söküm maliyeti fabrika tarafından karşılanacaktır dedi.

Başkan Akay çiftçilerden gelen bir soru üzerine son günlerde gündemde olan Varlık Fonuna Kayseri Şeker´in Özelleştirme idaresindeki %10 luk hissesinin devri konusunda da şu açıklamalarda bulundu; Kayseri şeker fabrikasının özelleştirmede olan hissesinin % 10 u varlık fonuna devredildi. Varlık Fonuna devredilen  kuruluşlara baktığımız zaman Türkiye´nin en çok kar eden kuruluşları olduğunu görüyoruz. Umarım bu yatırımlar için önemli bir fon oluşturacak. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara karşı da bir güç oluşturacak. Bu kadar büyük kuruluşların içinde bizimde olmamız bizim değerimizin ne denli yüksek olduğunun göstergesidir dedi.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer;63 Kampanya döneminin Çiftçiler, çalışanlar ve Kayseri Şeker açısından öneminde dikkat çekti.

Toplantıya;  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekilleri, Taner Yıldız, Hülya Nergis,Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyelerinden İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyeleri Mehmet Güntay, Menderes Baran

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Turan Kaya, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Genel Müdürü yardımcıları ve Kayseri Merkez çiftçileri katıldılar.