Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ ŞEKER LİSANSLI DEPOLARINA ALINACAK DANELİK MISIR İÇİN TMO İLE SÖZLEŞME İMZALADI

KAYSERİ ŞEKER LİSANSLI DEPOLARINA ALINACAK  DANELİK MISIR İÇİN  TMO İLE SÖZLEŞME İMZALADI

Kayseri Şeker tarafından 2016 yılı yatırımları kapsamında Develi İlçesi Gaziköy´e yapılan Lisanslı depoya alınan danelik mısır için TMO ile protokol imzalandı


Kayseri Şeker tarafından 2016 yılı yatırımları kapsamında Develi İlçesi Gaziköy´e yapılan Lisanslı depoya alınan danelik mısır için TMO ile protokol imzalandı
 Develi-Yahyalı ve Yeşilhisar bölgelerinde çiftçilerin alternatif ürün olarak ekimini gerçekleştirdikleri danelik mısırın 2016 kampanya döneminde yaklaşık 3 bin tonluk kısmının Kayseri Şeker Lisanslı depolarına alınması bekleniyor. Kayseri Şeker Lisanslı depoculuk  şirketi ile TMO arasında varılan mutabakat sonucunda  Lisanslı depolara alınacak olan danelik mısırların ürün senedi ile alınma sözleşmesi imzalandığı belirtildi.
Hayvancılık sektöründe artan karma yem talebinin önemli bir kısmını karşılayan danelik mısır´ın yurt içinden karşılanması hususunda Kayseri Pancar Kooperatifinin başlattığı girişimler sonucu bölgede danelik mısır ekimine ilgi arttı.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; ?Mısır üretiminin bu bölgede uzun bir aradan sonra tekrar başlamış olmasında elbette bu bölgeye yapılan Lisanslı deponun da katkısının olduğunu düşünüyorum.
Kayseri Şeker Fabrikasının Develi Bölgesine yaptığı 20 bin tonluk Lisanslı depo yatırımını tamamladı. İnşallah çiftçimiz tercih etmesi halinde mısırlarını Lisanslı depolarımızda değerlendirme imkanı olacak. Lisanslı Depo da bu mısırların korunabilmesi için belirli bir rutubet derecesi olması gerekiyor. Tabi mısır ekiminin bölgede yayılması için çiftçimizin para kazanması lazım. Şimdi gerek tohum firması yetkilileri gerek çiftçi arkadaşlarımızın değerlendirmelerinde diğer bölgelerimize oranla yüksek bir verim elde edildiğini bize ifade ediyorlar. Bölgede dekara 1200 kilo bir mısır hasadı gerçekleştiriliyor. Bu oldukça yüksek bir verimi ifade etmiş oluyor. Tabi yüksek verimin yanında maliyetin düşük olması çiftçimizin cebine para girmesi bunun tercih edilir hale gelmesini sağlayacaktır? dedi.
TMO ile yapılan Ürün senedi ile satış sözleşmesinin üreticiler açısından önemi bilinmekte olup Bölgede Danelik mısır üretimine ilginin daha da artması bekleniyor.