Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAYSERİ ŞEKER RAMAZAN TIR´I GEMEREK´TEYDİ

KAYSERİ ŞEKER RAMAZAN TIR´I GEMEREK´TEYDİ

İlçe Protokolü ve Kayseri Şeker Yönetiminin tam kadro katıldığı ?Kayseri Şeker İftar Sofrası? Gemerek meydanında kuruldu.


İlçe Protokolü ve Kayseri Şeker Yönetiminin tam kadro katıldığı ?Kayseri Şeker İftar Sofrası? Gemerek meydanında kuruldu.
Gemerek  İlçe Protokolü  ve Gemerek çiftçilerinin aileleri ile birlikte bin kişinin katıldığı İftar sonrası konuşma yapan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Büyük Kayseri Şeker ailesi olarak Gemerek İlçesinde aile ortamında hep birlikte  iftar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Akay; Değerli çiftçi kardeşlerim, Ben özellikle ailesi ile iftarımıza teşrif eden çiftçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ilgi Büyük Kayseri Şeker ailesi olmanın bir sonucudur. Siz buna gerçekten çok büyük bir katkı sağlıyorsunuz. Kayseri Şeker ailesinin varlığını burada gösteriyorsunuz.
Bu sene  İftar sofralarının 6.sını düzenliyoruz. Çiftçinin malı olan Kayseri Şeker, İftar sofralarında çiftçinin malını çiftçiye ikram ediyor. İşin güzelliği de buradadır. Çiftçimiz yılın en az bir günü Kayseri Şekerin ekmeğini yesin. Helali hoş olsun diyoruz. İş sadece burada kalmasın, çiftçimiz kendi ürününden de hak ettiği kar´ı sağlasın istiyoruz. Bu çerçevede de Kayseri Şeker çiftçisine en iyi hizmeti sunan bir kuruluş olarak  geçen sene itibari ile en yüksek pancar bedelini vermekle beraber en erken ödemeyi de yine Kayseri Şeker gerçekleştirdi. Şeker sektörünün tarihinde ilk defa 20 Ocak´ta  pancar bedeli ödendi. Bunun yanında biz çiftçimizi bankadan kurtarmak amacı ile Türkiye de ilk defa çiftçiyi faizden kurtarma adı altındaki  avansı  Mayısın 17 sinde,  Haziranın ilk haftasında ise  çapa avansı ödendi. Kayseri Şeker çiftçisinin imdadına bir cankurtaran gibi yetişiyor, yetişmeye de devam edecektir dedi.
 Gemerek iftar programına; İlçe Protokolünden Gemerek  Kaymakamı Cuma Kılınç, Garnizon Komutanı Yzb. Barış Ulucanlı, Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sızır Belediye Başkanı Nevzat Göksu, Çepni Belediye Başkanı Murat Uçar, Emniyet Müdürü Kâmil Yılmaz, Müftü İhsan Öz, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Hakan Bozbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ömür Soytürk, BBP İlçe Başkanı Mahmut Ciritci, İl Genel Meclisi ve Belediye meclis üyeleri, Ziraat Odası Başkanı İhsan Sarıdağ, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Demir, Banka Müdürleri  Köy ve Mahalle Muhtarları ile,
 Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer,  Pancar Kooperatifi Başkan Vekili  Avni  Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu üyelerinden İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Genel Müdür yardımcıları, Bölge Müdürleri de katıldılar.