Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ ŞEKER SERASINDAN TOPRAKSIZ DOMATES

KAYSERİ ŞEKER SERASINDAN TOPRAKSIZ DOMATES

Kayseri Şeker´de toprak yerine Kokopit (Cocopeat) kullanılarak kış sezonunda üretilmeye başlanan domatesler tüketicilerin sofralarında yerini almaya başladı.

 

 

 

Kayseri Şeker´de toprak yerine Kokopit (Cocopeat) kullanılarak kış sezonunda üretilmeye başlanan  domatesler  tüketicilerin sofralarında yerini almaya başladı.

Toprak yerine Hindistan cevizi liflerinden elde edilerek içine makro ve mikro elementler eklenip organik besleyici hale getirilen Kokopit (Cocopeat) ile  üretilen domateslerin üretim, hasat ve depolama aşamaları hijyen kurallarına uyularak üretilmekte olup elde edilen domatesler  tüketicinin  hizmetine ?Seramis? markası olarak sunulmaktadır.

Tozlaşma işleminin bombus arıları (tüylü arı) kullanılarak yapılan sera  içerisinde her biri yaklaşık 13-14 metre uzayabilen 30 bin domates fidesinden sezonluk olarak 300-350 ton salkım domatesi üretilmesi bekleniyor.

Topraksız  domates üretimi yapılan Kayseri Şeker´e ait  10 bin metrekarelik modern cam kaplamalı serada  domates fidelerinin dikimden hasada kadar yapılan tüm uygulamalar ve üretim aşamalarında hijyen kurallarına azami riayet edilerek domatesler seradan sofraya taşınmaktadır.