Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KAYSERİ ŞEKER YÖNETİCİLERİ TURHAL VE PAZAR ÇİFTÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

KAYSERİ ŞEKER YÖNETİCİLERİ TURHAL VE PAZAR ÇİFTÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Kayseri Şeker yöneticileri Turhal ve Pazar bölge çiftçileri ile Turhal Belediyesi Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde bir araya geldiler.

Kayseri Şeker yöneticileri Turhal ve Pazar bölge çiftçileri ile Turhal Belediyesi Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde bir araya geldiler.

Kayseri Şeker´in Kayseri, Yozgat ve Sivas bölgelerindeki 12 bölge çiftçileri ile geleneksel hale getirdiği çiftçi buluşmalarını Turhal Şeker Fabrikasıyla sözleşmeli pancar ekimi yapan bölgelerde de uygulamaya başladı. Turhal ve Pazar Bölge çiftçi buluşmasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker´in başarısında çiftçi buluşmalarında çiftçilerin yönetime getirdikleri sorunlar ve çözümleri sonunda elde edilen kazanımların büyük katkısı olduğunu belirtti. Başkan Akay yaptığı açıklamada "  Çiftçilerle belirli zamanlarda bir araya gelerek sorunlarını dinlemek ve çözümler üretmek Kayseri Şeker´e özgü başarılı bir uygulamadır. Bilindiği üzere Türkiye´de şeker sektöründe 14 şeker fabrikasının özelleştirilme çalışmalarıyla yeni bir süreç yaşanmaya başladı. Yapılan ihale sonucunda Kayseri Şeker, Turhal Şeker Fabrikasının ihalesini kazandı ama asıl kazanan Turhal Şeker Fabrikasına pancar üreten çiftçiler, Turhal Şeker Fabrikasında çalışanlar ve bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız, bölge esnafı, nakliyecisi olmuştur. Çünkü Kayseri Şeker Fabrikası bir çiftçi kuruluşudur. Kayseri Pancar Kooperatifinin yüzde 56´sına sahip olduğu bir kuruluştur. Kayseri Pancar Kooperatifinin 78 bin çiftçi ortağı bulunmaktadır. Bu nedenle Kayseri Şeker Fabrikası, çiftçinin malı, milletin malıdır. Dolayısıyla Turhal Şeker fabrikasını devlet sattı ve devletten millet aldı" diye konuştu.

Kayseri Şeker Fabrikası son 7 yılda yapmış olduğu başarılı çalışmaları sayesinde sektöründe lider konumuna geldiğine dikkat çeken Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayseri Şeker Fabrikasının ziraat teşkilatı, işletme birimleri pancar tarımını şeker üretimini Türkiye´de en iyi bilen, başaran, yapan teşkilattır. Biz, Kayseri Şeker olarak şeker sektöründe her alanda birinci konumdayız. Bizim hedefimiz Avrupa ile yarışmaktır. Bu nedenle çiftçimizin tüm ihtiyaçlarını zamanında karşılamak, tarladaki ve üretim aşamasında karşılaştığı tüm sorunları önceden tespit ederek çözüm üretmektir. Kayseri Şeker, Turhal Şeker Fabrikasını almakla ağır bir yük ve sorumluluğun altına girdiğinin bilincindedir. Bu çerçevede çiftçilerimize daha çok katkı sağlamak ve faydalı olmak niyetiyle yola çıktık. Biz bu konuda doğru ve halisane niyet içerisinde olduğumuz için Kayseri´de çiftçimiz bize güvendi ve o sayede başarılı olduk. Turhal´da da, biz size güveneceğiz, sizler bize güveneceksiniz ve inanıyorum ki sizlerle de iş odaklı olarak karşılıklı güven, birlik ve bütünlük içerisinde çalışmalarımızı başarılı bir şekilde sürdürmeyi hedefliyoruz." dedi.