Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ ŞEKER´DE EĞİTİMİN KIŞI, YAZ´I YOK. HER OTURUM BİR EĞİTİM NİTELİĞİNDE YAPILIYOR.

KAYSERİ ŞEKER´DE EĞİTİMİN KIŞI, YAZ´I YOK. HER OTURUM BİR EĞİTİM NİTELİĞİNDE YAPILIYOR.

Kayseri Şeker çiftçisi ile yöneticilerin buluştuğu akşam oturmaları ve çiftçi görüşmelerinde yapılan konuşmalar, öneriler ve çiftçilerin kendilerini geliştirmek ve üretimde verimi artırıcı önerileri yöneticilere moral kaynağı oluyor.


Kayseri Şeker çiftçisi ile yöneticilerin buluştuğu akşam oturmaları ve çiftçi görüşmelerinde yapılan konuşmalar, öneriler ve çiftçilerin kendilerini geliştirmek ve üretimde verimi artırıcı önerileri yöneticilere moral kaynağı oluyor.
Kayseri Sarıoğlan İlçesinde Pancar Çiftçisi Hacı Akyüz´ün evindeki akşam oturmasında ortaya çıkan inci taneleri pancar çiftçisinin Geleceğe bakışı ve Kayseri Şeker Pancar ekicisi çiftçilerin seviyesini ortaya koymak açısından önem arz ediyor İşte o incilerden bazıları;
?Pancar kotası altından kıymetli hale geldi Altını parayla buluyoruz ama pancar kotası parayla satılmıyor.?
?Yöneticilerle çiftçiler olarak biz birbirimizi yıkayan iki el gibi olmamız lazım.?
?Orta Anadolu çiftçisi Türkiye´de en başarılı konuma gelecek.?
?Bizim çiftçilerimiz kendilerini artık Avrupa çiftçisi ile kıyaslayacaklar.?
? Avrupa ile rekabet edebilecek seviyeye gelebilmemiz için şeker pancarının tarladaki verimini artırmalıyız.?
?Çiftçi evi ziyaretleri üretime olumlu yönde katkı sağlıyor. Kurumumuza güvenimiz artıyor.?
?Kayseri Şeker Yöneticilerimizin ev ziyaretleri biz çiftçiler açısından eğitim toplantısı gibi geçiyor.?
?Biz Kayseri Şeker çiftçisi üretmeye hazırız. Yeter ki pancar kotası verilsin.?
?Kayseri Şeker yöneticileri olarak Çiftçilerimizin ayağına giderek onların tecrübelerinden edindiğimiz bilgileri uygulayarak başarı elde ediyoruz.?
?Şeker pancarı tarımı sosyolojik araştırmalarda Çiftçiyi köye bağlayan en önemli ürün olduğu belirtiliyor.?
?Kayseri Şeker yönetici ve çiftçilerinin güç birliğinden oluşan sinerji yerel kültürümüzdeki İmece usulünden kaynaklanmaktadır.?
?Şeker sofralarıyla Kış gece oturma geleneği yaşatılarak Kültürel mirasımızın yaşatılmasına katkı sağlanıyor.?
Sarıoğlan Çiftlik Pancar ekicileri ile akşam oturmasına katılan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Nizamettin Çatak, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, Genel Müdür yardımcıları, TV1 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur, İHA Bölge Müdürü Cem Atakan, Akit Gazetesi köşe yazarlarından Hacı Yakışıklı, Ehaber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Yağmur ve misafirlere şeker pancarı figürlü araaşı ve fırında patates ikram edildi.
Çiftlik akşam sohbetlerinde sohbetlere katkı sağlayan Çiftlik pancar ekicilerinden;
Çiftlik pancar ekicisi ve Ziraat Mühendisi Muzaffer Çarboğa; Ben hem ziraat mühendisi hem de çiftçiyim. Çiftçilik sayesinde çok şükür genel müdür maaşı kadar aylık gelirim var.
Mustafa Akyüz; Fabrika tarafından bize verilen eğitimlerin çok faydasını görüyoruz.
Ahmet Çelikten; Dört beş yıldır pancar ekiyorum. Hedefimiz dekara verimlilikte 10 ton´u hedefliyorum.
Mustafa Boyraz; Ben bu gibi toplantıların bize olumlu yansıdığını belirtmek istiyorum. Bizlere yeni bir heyecan ve şevk veriyor. çalışmaya ve üretmeye haz veriyor.
Vehbi Tatar; Dilimizle diyemediğimizi başkan bize kendi eliyle anlatıyor.
Mustafa Coşkun; Başkanımız bize kimsenin veremeyeceği şeyler verdi. Kendisini çok seviyoruz. Diğer başkanların ayağına randevulu varamaz iken başkan bizim kendi ayağımıza geliyor.
Şevket Tatar; Yıllardır pancar ekicisiyim. Şu an gelmiş geçmiş en iyi başkan. Fabrikamızı ayağa kaldırdı.
Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli; Ben 22 yıldır bu şirketteyim. 5 yıl öncesinde de bu şekilde toplantılar yapardık ve her defasında da kriz çıkardı. Nedeniyse kotaların üreticide değil tüccarda olması, faizlerin çok yüksek olması, pancar paralarının alınamaması vb. nedenlerdi. O günlerde çok tartışılırdı. Şimdi her toplantıya çok rahat gidiyoruz. Alnımız açık, yaptıklarımızı biliyoruz. Şimdi çiftçiden kota harici bir talep gelmiyor. Çünkü biz olaya hakimiz. İnşallah daha başka yatırımları konuşmamız gerekiyor. Çiftçimizde çok bilinçlendi.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Çiftçilerimizin güler yüzlü ikramı her şeyin ötesinde bizim çalışma şevkimizi artırıyor. Yaptığımız işlerin yerinde olduğunu, işe yaradığını gözlerimizle görmüş oluyoruz. Onların ilgi ve alakalarından böyle bir sonuç çıkartıyoruz. Kendi bölgemizdeki insanlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz bu tür görüşmelerden çokta yararlanıyoruz. Bizim çiftçilerimiz akıllı aynı zamanda nazik insanlar. Bir sıkıntıları olduğunda yüzümüze vurur gibi ifade etmiyorlar. Biz onların sıkıntılarını bir şekilde anlıyoruz. O sorunları çözme konusunda da gayret gösteriyoruz.
Aslında biz çiftçilerimizin tecrübelerinden öğrendiğimizi uygulayarak onlara yardımcı oluyoruz.Bu da bize hep birlikte başarıyı, ağız tadını ve sevgiyi getiriyor. Bu yönetim anlayışı ve başarılı çalışmanın devam etmesi, Çiftçinin fabrika ve yönetimi, yönetiminde çiftçisini sahiplenmesi, Biz birbirini yıkayan iki el gibi olmamız lazım.
Bu başarılı çalışmalar neticesinde biz inanıyoruz ki Orta Anadolu çiftçisi Türkiye de en başarılı konuma gelecektir. Bizim de zaten yapmak istediğimiz bu. İstiyoruz ki herkes bize imrensin, bizim çiftçimizi örnek alsın ve bizim çiftçimiz gibi olsun. Görüşmelerimizde çiftçilerimizin konuya ne kadar vakıf olduklarını anlıyoruz. Bizim çiftçilerimiz artık kıyaslamada da Avrupa çiftçisi ile kendilerini kıyaslayacak noktaya geliyorlar. Eğer bu noktaya da gelirsek Kayseri Şeker ve çiftçisine bir zeval gelmeyecek demektir dedi.
Başkan Akay çiftçilerden gelen maus uygulamasında Taşıma Kooperatiflerinin aldığı sorumluluklar ve katkıları, 2017 ye hazırlıklar konusunda verim artırıcı girişimler, üretimde maliyeti, düşürücü girişimler yanısıra çiftçilerden gelen kota taleplerine de cevaplarken; Kota konusunda mevcut çiftçilerimiz fazla kota istiyor. Çünkü artık pancar iyi para kazandırıyor, erkenden de ödemesi yapılıyor. Pancara olan bu talep icar fiyatlarını ikiye üçe katladı. İkincisi eskiden ekipte bırakanlar var sonra yeni sulama alanları açıldı. Birde sokaktaki vatandaşta bakıyor pancarın getirisi iyi onlarda bizim hakkımız değil mi diyor. Herkes kendine göre haklı. Keşke elimizde yeteri kadar kota olsa da herkese verebilsek dedi.
Ben çiftçilerimizin samimiyetinden, duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaşmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Gelecek kampanyanın da çiftçilerimize bol kazanç ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Yer gök dua ile. Biz çalışacağız. Üstümüze düşeni yapacağız, Cenab-ı Allah da bize bereketini ihsan eyleyecek. Hepinize teşekkür ediyorum.