Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KAYSERİ ŞEKER´DEN BÖLGE ÇİFTÇİLERİNE KATKI

KAYSERİ ŞEKER´DEN BÖLGE ÇİFTÇİLERİNE KATKI

Kayseri Şeker iştiraklerinden olan Pandoğa şirketinin yıllık ihtiyacı olan 3 bin ton arpanın bir kısmını karşılayacak olan 700 dekar araziye ekimi yapılan larende cinsi arpanın hasadına başlandı.

Kayseri Şeker iştiraklerinden olan Pandoğa şirketinin yıllık ihtiyacı olan 3 bin ton arpanın bir kısmını karşılayacak olan 700 dekar araziye ekimi yapılan larende cinsi arpanın hasadına başlandı.
Kayseri Şeker- Pandoğa şirketi bünyesinde hizmet veren Gemerek Etçi Damızlık Sığır Yetiştirme Çiftliği, Pınarbaşı-Pazarören Besi Çiftliği, İncesu Gebe düve çiftliğindeki 4 bin Büyükbaş hayvanın kaba ve kesif yem ihtiyaçlarının karşılanması için bölge çiftçileri dikilen arpa hasat ediliyor.
Konu ile ilgili olarak Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay yaptığı açıklamada ? Her üç tesisimiz, bölgemiz için önemli bir yatırım olması yanında tesislerin ihtiyacı olan yem bitkilerinin bölge çiftçilerimizden alınarak onların üretimlerine katkı sağlanması ve hayvancılık konusunda da rol model bir yatırım olma özelliğini de taşımaktadır. En büyük hedefimiz Türk çiftçisinin gelirini artırmak, işini kolaylaştırmak ve geliştirmek, ileri tarım uygulamalarını yapma ve başarma konusunda dünya ile yarışır hale getirmektir.? dedi.