Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

KAYSERİ ŞEKER´DEN ŞEKER STOĞU AÇIKLAMASI

KAYSERİ ŞEKER´DEN ŞEKER STOĞU AÇIKLAMASI

Son günlerde ülke gündeminde Şeker stoklarının bittiği ile ilgili haberlerin kasıtlı olarak yayılmaya çalışılması üzerine Şeker Kurumundan sonra Kayseri Şekerden de Güvenlik şeker stokları ile ilgili açıklama yapıldı.

 

Son günlerde ülke gündeminde Şeker stoklarının bittiği ile ilgili haberlerin kasıtlı olarak yayılmaya çalışılması üzerine Şeker Kurumundan sonra Kayseri Şekerden de   Güvenlik şeker stokları ile ilgili açıklama yapıldı.

Şeker stokları ile ilgili olarak her yıl güvenlik payı şekerlerin stoklarda bekletildiği ve Kayseri Şekerde 15 bin ton olmak üzere Şeker kurumunun kullanım izni altında ülkedeki fabrikalarda bulunan  toplamda 300 bin ton güvenlik payı şekerin izin verilmesi halinde piyasaya arz edilebileceği açıklandı.

Türkiye Şeker Kurumu´ndan 22 Temmuz Cuma günü yapılan açıklamayı destekleyecek bir açıklama da Kayseri Şeker´den geldi.

Türkiye Şeker Kurumunun açıklamasında  ?15 Temmuz 2016 itibariyle piyasaya arz edilebilecek durumda toplam 300 bin tonun üzerinde pancar şekeri bulunduğu, Kurumun şeker sektörünü etkin bir şekilde izlemekte olduğu, güvenlik payı olarak hali hazırda stoklarda bulundurulan yaklaşık 300 bin ton B kotası şekerin iç piyasaya arzına Şeker Kurulumuzca izin verilecektir. Ülkemizin aylık şeker tüketiminin yaklaşık 155 bin ton olduğu ve 1 Eylül tarihi itibariyle yeni mahsul şekerin piyasaya arzının gerçekleştirileceği hususları da dikkate alındığında, mevcut şeker stoklarının ülke ihtiyacımızı karşılamak için fazlasıyla yeterli olduğu açıktır" denilmişti.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay tarafından da yapılan açıklamada, Şeker Kurumu tarafından izin verilmesi halinde Kayseri Şeker depolarında  güvenlik payı olarak stoklarda bulundurduğu 15 bin ton B kotası şekerin iç piyasaya arz edileceği belirtildi