Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

KAYSERİ ŞEKER´DEN SURİYELİ SOYDAŞLARA 3.YARDIM TIR´I DA YOLA ÇIKTI

KAYSERİ ŞEKER´DEN SURİYELİ SOYDAŞLARA 3.YARDIM TIR´I DA YOLA ÇIKTI

Kayseri şeker ile Kızılay tarafından organize edilen ve 6 Ocak günü Bayır bucak Türkmenlerine gönderilen iki tır ile gönderilen yardıma ilave olarak yine Kayseri Şeker tarafından Kayseri Valiliği, Kilis Valiliği bir tır şeker yardımı daha yola çıktı.

 

Kayseri şeker ile Kızılay tarafından organize edilen ve 6 Ocak günü Bayır bucak Türkmenlerine gönderilen iki tır ile gönderilen yardıma ilave olarak yine Kayseri Şeker tarafından Kayseri Valiliği, Kilis Valiliği bir tır şeker yardımı daha yola çıktı.
Kayseri Şeker Fabrika Meydanından yardım tırının gönderilmesi esnasında düzenlenen organizasyonda Kayseri Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası genel Müdürü Levent benli, Yöneticiler ve Fabrika çalışanlar da hazır bulundu.
Yardım Tır´ının yol çıkmasından önce konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Yaklaşık bir ay önce yine Bayırbucağa Kayseri Şeker yardım tırlarını uğurlamıştık. Bugün de yine özellikle başlarına mermi bomba yağdırılan Halep´te ki mazlumlara katkı sağlamak için toplanmış bulunmaktayız.
Türkiye´ye on binlerce insanın göç etmek zorunda bırakıldığı, on binlerce insanın bu kış kıyamette bu soğukta evlerini yurtlarını terk etmek zorunda kaldığı çoluk çocuğuyla, hastasıyla beraber yollara düştükleri ve Türkiye´nin kanatları altına sığınmak mecburiyetinde kaldıkları bu ortamda biz de Kayseri Şeker Fabrikası olarak karınca kararınca bir katkı sağlamak için bu tır hazırlığını yaptırdık.
Sayın Kayseri Valiliğimiz bize bu konuda rehberlik ediyor. Bu tır ile gönderdiğimiz yardım, mazlum insanlara bizim soydaşlarımıza dindaşlarımıza ulaştırılmak üzere Kilis Valiliğine teslim edilerek onların eliyle bu yardım ulaşılacak.
Bu tabi bir tır ama adı belli olsun. Hani Hz. İbrahim ateşe atıldığında kuş ağzında gagasıyla bir damla suyla ateşe yöneldiğinde sen ne yapıyorsun demişlerdi ya Hz İbrahim´e dost olduğum belli olsun. Bir damla suyla bu ateş sönmez ben biliyorum ama dost olduğumu göstermek için bunu yapıyorum demişti. Bizde işte bu mazlumlara dost olduğumuz onlara yaren olduğumuz sahip çıktığımızı göstermek için bu hazırlığı yaptık. Ve bunu cümle aleme de ilan ediyoruz. Kayseri Şeker açısından bir tır pek fazla ekonomik ifade etmez ama örnek olsun. Başka insanlara başka kuruluşlara da örnek olsun.
Biz zaten görüyoruz ve biliyoruz ki bizim milletimiz kadir şinastır. Bizim milletimiz vefalıdır bizim milletimiz büyük bir millettir. Onun içinde yurdunu yuvasını terk edip kaçmak durumunda kalanlar hepsi geliyorlar bu ülkenin kanatlarına sığınıyorlar. İşte bir asırlık ya da 150 yıllık tarihi geçmişe bakalım. Bir taraftan balkan göçleri milyonlarca insan balkanlardan Anadolu´ya göçmek zorunda kalmış. Anadolu´nun her bir tarafında, Selanik´ten Bulgaristan´dan Bosna tarafından gelen insanlar köyler vardır. Ondan sonra 93 Harbi başlamış Kafkaslardan göç başlamış milyonlarca insan oralardan göç etmek zorunda kalmış. Ve hepsinin sığınacağı yer Anadolu insanının sıcak gönlü Anadolu insanının kanatlarının altı olmuş.
Ondan sonra yine Rusya´nın zulmü sonucunda Çerkezler kaçmak yurtlarını yuvalarını terk etmek zorunda kalınca yine Anadolu´ya sığınmışlar. İşte bakıyoruz Orta Asya´dan pek çok insan başta da olduğu gibi insanlar gelip Orta Asya´nın çıkış kapısı Anadolu´ya sığınıyorlar. Şimdi de Orta Doğu da ki bu baş belası yangın bu İslam coğrafyasının ve bütün Müslümanların baş belası olan bu yangın şimdi o insanları yurtlarından yuvalarından ayırmak zorunda bırakıyor. Onlar da başka yere sığınamıyorlar. Hani Avrupa ya gidiyorlar ama ne yapsınlar başka çare olmadığından geliyorlar hep Anadolu ya sığınmaya çalışıyorlar. İşte bizim milletimizin yüce milletimizin koca gönlü bunları kucaklamaya yetiyor.
Ama tabi devletimizin de çok fazla imkânı yok bu kadar insanı sürekli olarak çadırda barındırmak onların ihtiyacını karşılamak kolay bir şey değil. Onun için de bizim gibi kuruluşların bizim milletimizin yardım sever fertlerinin bu işe gönül vermiş insanların katkı sağlamasına ihtiyaç var.
İşte biz bu anlayış içerisinde bu hazırlığı yaptık. Allah´ın izniyle uğurluyoruz bu sadece gıda maddesi götürmüyor bu tır daha önce de söylediğim gibi bizim onlara sevgimizi bizim onlara muhabbetimizi bizim onlara bağlılığımızı götürüyor. Keşke sadece gıda maddesi göndermesek sevgimizin saygımızın yanında onlara zulüm edenleri kahredecek başka türlü imkanlar da gönderebilsek. Ama biz büyük bir kuruluşuz ancak gücümüz buna yetiyor. Ve İnşallah bu layıkıyla yerini bulur oradaki insanlar karınca kararınca bundan bu soğuk kış gününde faydalanırlar. Yani biz ne kadar insana katkı sağlayabilirsek mutlu hissedeceğiz. Allah onların yar ve yardımcısı olsun Allah onlara kolaylık versin İnşallah. Tekrardan ülkelerine yurtlarına yuvalarına dönecek muzafferiyetler versin Cenab-ı Allah a dua ediyorum hepinize bu katkılarınızdan duyarlılığınızdan dolayı Sayın Valim buraya kadar teşrif ettiğinizden dolayı teşekkür ediyorum şükranlarımı sunuyorum Allah razı olsun sağ olun var olun dedi.Yapılan dua sonrasında yardım tır´ı sevgiyle uğurlandı.