Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

KAYSERİ ŞEKER´İN 61 NCİ GENEL KURULU YAPILDI

KAYSERİ ŞEKER´İN 61 NCİ GENEL KURULU YAPILDI

Kayseri Şeker 61. Genel Kurulu Kayseri Şeker sosyal tesislerinde ortaklar ve diğer yetkililerin katılımıyla yapıldı.


 Kayseri Şeker 61. Genel Kurulu Kayseri Şeker sosyal tesislerinde ortaklar ve diğer yetkililerin katılımıyla yapıldı.
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer konuşmasında,15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekerek, Türkiye uzun yıllardan beri özen duyduğu siyasi ve ekonomik ortamda yönetilirken 15 Temmuz 2016 günü millet iradesinden rahatsız olan iç ve dış düşmanlarca ülkemizde demokrasiyi kesintiye uğratmak için şanlı tarihimize kara bir leke olarak geçecek darbe girişimine maruz kalmıştır. Bu kara günde milli irademizin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin, milletimizin kendisine emanet ettiği uçaklarla bombalanması, meydanlarda, yollarda ve köprülerde milletimize ait silah ve tankların vahşice halkımıza yöneltilmesi ihaneti yaşanmıştır.
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu olarak bu hain teşebbüs ve saldırıyı nefretle kınıyoruz. Devletimize ve Milletimize sahip çıkan tüm güvenlik kuvvetlerimize ve halkımıza şükranlarımızı sunar bu uğurda canlarını veren şehitlerimize Allah´tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. İnanıyoruz ki atlatılan bu badireden sonra milli irademiz ve ülkemizin birlik ve beraberlik şuuru daha da güçlenmiş ve milletçe geleceğe umut ve güvenle bakışımız daha da pekişmiştir dedi.
Kayseri Şekerin en büyük ortağı olan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Kayseri Şeker´in 61 nci olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında son beş yılın genel bir değerlendirmesini yaparak Beş yıl önce 2011 yılında -35.212.417 TL zararla devralınan Kayseri Şeker, 5 yıl sonra yaklaşık  280 milyon TL kar eder duruma gelirken beş yıllık dönem içerisinde,  260.001.329TL faiz borcu ve 891.59.0381 TL kredi borcunun da ödendiği belirtildi.
 Kayseri Şeker´in Devler Liginde Milyar Bandına yükselen bilançosuna göre 01.05.2015 ? 30.04.2016 hesap dönemi cirosu 968.224.910,87 TL, dönem karı 278.557.085,39 TL olup, bu kardan 22.410.147,55 TL Kurumlar Vergisi olarak ödendikten sonra kalan net karının ise  256.146.937,84 TL olduğu belirtildi.
 Kayseri Şeker´in öz kaynağında 2011 yılından 2016 yılına kadar olan 5 yıllık dönemde 176.728.822 TL den 766.930.740,13 TL yükseltilerek  % 334´lük artış ile bir Türkiye  rekoruna  daha imza atıldığına dikkat çekti.
Başkan Akay ayrıca, Kayseri Şeker´in en büyük ortağı %56´Lık hissesi ile Kayseri Pancar Kooperatifine ait olup, %11 Başbakanlık Özelleştirme idaresi, %4.9 Pankobirlik, Pancar Motor  Konya Şeker, Amasya Şeker Beta Ziraat Şirketleri ve Balıkesir, Alpullu, Kastamonu, Eskişehir, Afyon, Elbistan, Burdur, Konya, Ereğli, Uşak, Dinar, Elazığ, Sivas, Akşehir-Ilgın, Muş, Ankara, Çorum, Erzurum, Turhal, Erciş, Yozgat, Bor, Kırşehir Pancar Ekicileri Kooperatifleri olmak üzere 30 ortağı bulunduğunu belirtti.
Kayseri Şeker 61.Genel Kuruluna; Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Başkan Vekili  Avni  Hokkaömeroğlu Yönetim Kurulu Üyelerinden İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyeleri: Mehmet Güntay, Menderes Baran, Mahmut Devecioğlu
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Başkan Vekili Atilla Yalçın,Yönetim Kurulu üyelerinden  Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, İştirakleri olan Panpet, Güneş Enerji, Pandoğa, Kayseri Şeker Lidaş, PanPa, Pankent Şirket yöneticileri, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy ve diğer yetkililer tam kadro  katıldılar.
Yapılan Seçimler sonunda Yönetim kuruluna Turhan Özer, Atilla Yalçın, Turan Kaya,Ayhan Kabaktepe, Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur,  seçildiler
Kayseri Şeker Fabrikasının 61.Genel Kurulu sonrasında emekliliğini isteyen Kayseri şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli Görevinden ayrıldı.