Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

KAYSERİ ŞEKER´İN RANDEVULU SÖKÜM VE TESELLÜM UYGULAMASINA NAKLİYECİLERDEN  DESTEK

KAYSERİ ŞEKER´İN RANDEVULU SÖKÜM VE TESELLÜM UYGULAMASINA NAKLİYECİLERDEN  DESTEK

Kayseri Şeker´in 63 ncü Kampanya döneminde başlattığı randevulu söküm ve tesellüm seferberliğine pancar taşıyan nakliyeciler de tam destek verdiklerini açıkladılar.

 

Kayseri Şeker´in 63 ncü Kampanya döneminde başlattığı randevulu söküm ve tesellüm seferberliğine pancar taşıyan nakliyeciler de tam destek verdiklerini açıkladılar.

Boğazlıyan Taşıyıcılar Kooperatif Nakliyeci Murat Çelikadam : Bir nakliyeci olarak bugün götüreceğimiz tonajı pancarı biliyoruz bu uygulamanın iyice randımana oturmasını istiyoruz. Geçen sene bir sefer  için 20 saat bekliyorduk. Şimdi ise günde 3-4 sefer atabiliyoruz önceden 24 saatte bir sefer yapabiliyorduk evi falan unutmuştuk. 

Yeşilhisar Bölgesi Nakliyeci Selim Güzel : Randevulu  sistemden nakliyeci olarak biz de memnunuz. Bu uygulama sayesinde sıramız geldiğinde gidiyoruz.  Pancarı yüklüyoruz fabrikada 2 -3 saatte boşaltıp evimize geliyoruz. Daha rahat bir sistem oldu. Önceden sürekli günümüz fabrikada geçiyordu. Çocuklarımızı bile göremiyorduk. Ama şimdi artık gidiyoruz. Fabrikada rahatça aracımızı boşaltıyoruz, sonra evimize geliyoruz.

Şarkışla Nakliyeci Yalçın Akıncı:  Bu sistem özellikle biz şoförler ve çiftçiler için güzel oldu. Çiftçiler düzensiz söküm yapıyordu bunun sıkıntıları bize de yansıyordu. Giden araç Kayseri´den gelemiyordu. Masraflı oluyordu. Şoför yevmiyesi 60 TL bir kamyon orada 3 gün beklediğinde ben şoföre bunu vermek zorundayım. Çünkü geçimini bundan sağlıyor kendi cebinden yeme gibi bir lüksü yok. Çiftçilerde taşıyıcılarda uygulamadan herkes çok memnun.

Sarıoğlan Palas  nakliyecisi  Ahmet Öztürk : Öncelikle ben aracımı kendim kullanıyordum arabamı bir buçuk  günde boşaltıp geliyorduk. Şimdi 4 saate tekrar evimize dönüyoruz ve zaman kaybımız yok. Yakıt yönünden kaybımız yok, masraflarımız düştü. Şu anki uygulama çok güzel sabah ben listemi alıyorum. Kimin taşınacak pancarı varsa sıraya koyuyorum sökümünü yapıyoruz. Yüklüyoruz ve  taşıyoruz. Çiftçi de sisteme  uyuyor. Aman böyle olsun diyor. Randevusunu ben takip ediyorum.  Ben sabah çiftçiye  telefon açıyorum. O da  Benim gelmeme gerek var mı siz alın diyor. Çiftçinin pancarın taşındığından  haberi bile olmuyor. Tohum ekiyor tarla sürüyor. Başka işleri ile ilgileniyor.

Develi Nakliyeci İbrahim Özbek: Keşke Randevulu söküm ve tesellüm uygulamasını 3- 5 yıl önce yapmış olsaydık. Önceden Hem zaman kaybı hem de maddi kayıp oluyordu. Bir araba yükünü 3 günde bırakıp gelirken bugün bir günde veya 5 saatte boşalıp gelebiliyor. Ekstra bir işi olan nakliyeci o işini de takip edebiliyor.

Develi Nakliyeci  İsrafil Ayhan : Geçen sene mesela gidip 2 gün yattığımızı biliyoruz. Şimdi ise her gün  araba gidiyor hemen bırakıp geliyor. Randevulu sistemden memnunuz. Bu sayede zaman, yakıt ve masrafların da azalmasıyla aynı zamanda   milli ekonomiye de  katkı oluyor.

Yozgat -Çandır taşıyıcılar kooperatifinden Şoför Mesut İlhami : 80 lerden bu güne kadar hiç böyle randıman, güzel bir uygulama görmedim. Ben çok memnunum yapanların işi rast gelsin bizler için çok iyi oldu. Ben nakliyeci olarak Kayseri de 1 aracı yıkabilmek için 2 gün yattığımı bilirim. Ama çok güzel ilerleme var.

Bünyan nakliyecisi  Yusuf Koç :Randevulu söküm sisteminin bize çok faydası oldu. Geçen sene benim tırım 45 servis attı kamyonum 55 servisinen kampanya sezonu kapattık. Bu sene tam tersi oldu. Sezonun 20 si oldu kamyonumun sefer sayısı 35, tırımınki 29 sefer oldu.  Çiftçilerimiz de  inşallah randevuya uyar da her yıl devam eder.

Gemerek Nakliyeci Erdoğan Arslan: Şoför olarak randevulu söküm ve tesellüm sistemini kaç senedir bekliyorduk. Önceden bir seferde 36 saat bekleme yapıyorduk. Şimdi ise 24 saatte 2 sefer yeri geliyor 3 sefer bile yaptığımız oluyor. Bu sistemden şoför olarak çok memnunuz.

Gemerek Taşıyıcılar Kooperatifi Şoförü Abdurrahman Karakaş :Randevulu söküm ve tesellüm sistemini getiren yönetime saygı duyar teşekkür ederim. Ben fabrika da 40 saat 50 saat beklediğimi biliyorum. Sökülen pancar  tarlada bekledikçe pancarın şeker oranı düşüyor o nedenle bu uygulama çiftçinin mahsulü için de iyi bir sistem.