Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

"KAYSERİ TANITIM GRUBU" TOPLANTISI YAPILDI

Kayseri´nin ulusal ve uluslararası tanıtımına önemli katkı yapacak olan ?Kayseri Tanıtım Grubu? toplantısında , yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Kayseri´nin ulusal ve uluslararası tanıtımına önemli katkı yapacak olan ?Kayseri Tanıtım Grubu? toplantısında , yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Vali Kamçı başkanlığında Kadir Has Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Finar Kurumsal Ajans Başkanı Baki Kara, STK temsilcileri ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Yaklaşık bir yıl önce Kayseri´nin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması anlamında başlatılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, bugün gelinen noktada neler yapıldığı kurula aktarıldı.

Kayseri´nin marka değerini artıracak ulusal ve uluslararası manada bilinirliğini arttıracak logo ve sloganların kurula aktarıldığı toplantıda, şehrin tanıtımı için yapılan bu çalışmaların da en kısa zamanda Kayseri lansmanını, ulusal ve uluslararası lansmanının yapılacağı belirtildi.

Toplantı da ayrıca yaklaşık bir yıl önce başlatılan bu çalışmaların asıl amacının, Kayseri´yi tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve gastronomi turizmi gibi özellikleri ile bir cazibe merkezi haline getirmek olduğu belirtildi.

?KAYSERİ´YE DEĞER KATACAK PROJE?

Daha sonra Kayseri´nin nasıl markalaşması gerektiğine ilişkin çalışmaları yapan Finar Kurumsal Ajans Başkanı Baki Kara, yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. Sözlerine, markalaşma ve şehir markası gibi konularda bilgi vererek başlayan Kara, ?Şehrin markalaşması geri dönüşü zaman alan; ama en yüksek yatırımdır. Bu proje Kayseri´ye büyük bir değer getirecek. Marka şehir olmak daha iyi bir ekonomi, daha iyi bir yaşam, sürdürülebilir refah demektir. Kayseri´yi Türkiye´nin ve dünyanın önde gelen iş, eğitim ve turizm destinasyonlarından biri yapmak vizyonumuzdur. Kayseri´nin markalaşmasıyla bu şehrin tüm ürünlerinin değeri ve hemşehrilik bilinci artıracak. Şehir daha da canlanacak. Doğrudan yabancı sermayenin girişi sağlanacak. İstihdam artacak ve şehrin gayri safi milli hasılası büyüyecek? dedi.

Konuşmasında dünyadaki markalaşan şehirlerden bahseden ve bu markalaşma sonucu şehirlerde yaşanan değişimleri anlatan Baki Kara, Kayseri´nin markalaşmasına yönelik yaptıkları çalışmaları da dile getirdi. Marka analizi ve strateji geliştirme, görsel kimlik seçeneklerinin oluşturulması, Kayseri ve ulusal lansmanların hazırlanması ve medya planı gibi çalışmaları detaylandıran Kara, bu şehirde yaşayan herkesin markalaşmaya destek olması gerektiğini belirtti.
Kayseri´nin çok fazla değeri olduğunu ve tüm bunları güzel bir paket halinde sunacaklarını ifade eden Baki Kara, bu doğrultuda hazırlanan materyallerden bahsetti ve ulusal lansman için yapılacak çalışmaları anlattı.
Finar Kurumsal Ajans Başkanı Baki Kara´nın sunumunun ardından toplantıya katılan rektörler ile oda ve dernek başkanları görüşlerini dile getirdiler. Toplantının sonunda kısa bir açıklama yapan Vali Süleyman Kamçı, projenin hayata geçirilmesinde Kayseri açısından büyük yarar olacağını kaydetti.

Toplantı, Finar Kurumsal Ajans Başkanı Baki Kara´nın yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında kurula yaptığı sunum ile sona erdi.