Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ TİCARET ODASI YENİ HİZMET BİNASI YAPIMINA BAŞLANDI

KAYSERİ TİCARET ODASI  YENİ HİZMET BİNASI YAPIMINA BAŞLANDI

Vali Orhan Düzgün, Kayseri Ticaret Odası yeni hizmet binasının temel atma törenine katılarak, sanayi ve ticaret ile özdeşleşen Kayseri´de ticaret erbabına hizmet verecek yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.



Vali Orhan Düzgün, Kayseri Ticaret Odası yeni hizmet binasının temel atma törenine katılarak, sanayi ve ticaret ile özdeşleşen Kayseri´de ticaret erbabına hizmet verecek yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törene, Vali Düzgün´ün yanı sıra Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki ve Çetin Arık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Başkanı Tahir Nursaçan, Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve davetliler katıldı.

Vali Düzgün, törende yaptığı konuşmada, Kayseri denilince ilk akla gelen kelimelerden birisinin ticaret ve sanayi olduğunu belirterek, bu nedenle Kayseri´nin köklü kurumlarından Ticaret Odası´nın yeni bir hizmet binasına kavuşmasının önem taşıdığını söyledi.

Değişik vesilelerle Kayseri´ye gelen ülke bakanları, belediye başkanları ve büyükelçiler ile diğer misafirlerin ticaret odasını da ziyaret ettiklerini ifade eden Vali Düzgün, bu tür makam ve mekanların hizmetin yanı sıra aynı zamanda bir temsil görevini de yerine getirdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

?Kayseri´de ticaretin kökleri çok eskilere binlerce yıl öncesine dayanıyor. Kaniş-Karum da bugüne kadar 23 bin tablet ortaya çıkarıldı. Buranın Kaniş Krallığının merkezi olduğunu ve çevre bölgeler içinde bir ticaret merkezi olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda komşu bölgelere buradan ithalatın yapıldığını da belgelerden anlıyoruz. Aslında günümüzdeki modern anlamda ticaret ve sanayi odalarının hatta odalar ve borsalar birliğinin ilk kuruluşlarından birisi de yine bölgemizde Ahi Evran dönemine dayanıyor. Ahiliğin ilkelerini kuran Ahi-Evran, kendisi uzun yıllar burada yaşamış ve Ahiliğin prensiplerini bu topraklarkda yerleştirmiş ve Fatma Bacı ile burada evlenmiştir. Fatma Bacı´nın da kurmuş olduğu Bacıyan-i Rum teşkilatı ile günümüzdeki ticaret ve meslek odalarının temellerinin aslında Kayseri´de kurulduğunu görüyor ve biliyoruz. Bu nedenle bu toprakların aslında sadece günümüzde, Cumhuriyet döneminde değil, Osmanlı ve Selçuklu döneminde ve daha önceki tarihi dönemlerde bir ticaret merkezi olduğunu görüyoruz. İnşallah yapılacak olan bu binanın da, yaklaşık 17 bini bulan Ticaret Odası üyelerine yeni pazarlar kazandırması, ufuklarının açılması, toplantı sempozyum ve benzeri etkinliklerin yapılabileceği fonksiyonel salonlarının oluşturulması da ticaret odasının etkinliklerinden sağlanacak olan verimliliği daha da artıracaktır. Ticaret odasının yeni binasının Kayseri´deki sanayici, işadamları, devlet adamlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.?


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, "Oda ve borsa başkanlıkları hep verme makamlarıdır. Bütün başkanlarım da bu anlayışla hizmet veriyor. Göreve gelirken, ´hizmet anlayışını ve alanını genişleteceğiz´ dedik ve 245 odamız yeni hizmet binalarına kavuştu. Kayserimizde de Ticaret Odamızın çok güzel tarihi bir binası vardı ancak hizmetlerin daha iyi verilebilmesi için yeni bir mekana ihtiyaç vardı. KTO yeni yönetimi, burada çok güzel bir proje geliştirdi ve hizmet binasını yeniliyor. Kayseri Ticaret Odası 70 yıl sonra yeni hizmet binasına kavuşuyor. Yeni binalar yapmak ve fiziki şartları geliştirmek yetmiyor, hizmet anlayışını da geliştirmemiz gerekiyordu. Bu nedenle yıldızlama sistemine geçtik. Uluslararası tarafsız bir kuruluş tarafından bütün odalarımız, hazırlandılar. Kayseri Ticaret Odası da 5 yıldızlı bir oda hüviyetini aldı ve 5 yıldızlı olmak şu anlama geliyor; Paris, Londra, Berlin´deki odalarda aldığınız hizmetin aynısını Kayseri Ticaret Odası´nda da alabiliyorsunuz. ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hizmet binasının temeline ilk harç, Vali Düzgün, TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından butona basmasıyla konuldu.