Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

"KAYSERİ TURİZM AÇISINDAN BİRÇOK AVANTAJI ELİNDE BULUNDURUYOR"

Vali Süleyman Kamçı, Orman ve Su İşleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda, ?Tabiat Turizmi Planları?na yönelik il bazında gerçekleştirilen çalıştaya katıldı.

   + - Yazdır

Vali Süleyman Kamçı, Orman ve Su İşleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda, ?Tabiat Turizmi Planları?na yönelik il bazında gerçekleştirilen çalıştaya katıldı.
 
Erciyes´te düzenlenen çalıştaya, Vali Kamçı, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürü Etem Boz,  ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı.
 
Programın açılışında konuşan Vali Kamçı, Kadim Kent olarak isimlendirilen Kayseri´nin, 6 bin yıllık tarihi geçmişi, pek çok kültürel mirası ve doğal güzellikleri ile önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade ederek, çalıştayın ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diledi.
 
Kayseri´nin, Erciyes Dağı, Kapuzbaşı Şelaleleri, Soğanlı Vadisi, yer altı şehirleri gibi birçok doğal güzelliği ile turizm açısından birçok önemli avantajı elinde bulundurduğunu ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Kayseri´nin, sahip olduğu bu avantajları altyapı, ulaşım ve tanıtım çalışmaları ile destekleyerek turizm sektöründen aldığı payı artırmak, bu vesileyle kentimizin ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak önemli hedeflerimiz arasında bulunuyor. Bugün gerçekleştireceğimiz çalıştay ile hazırlanacak olan ?Kayseri İli Tabiat ve Turizm Eylem Planı? nın hem Ülkemizin hem de İlimizin turizm gelirlerini artırmak adına, uzun vadeli planlara ve yatırımlara dönüşmesi temennisiyle Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.?
 
Orman ve Su İşleri 7´nci Bölge Müdürü Ethem Boz ise 81 ilde hazırlanan Tabiat Turizmi Master Planlarına bağlı kalarak 2016 ve 2019 yıllarını kapsayacak şekilde Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı çalıştayını gerçekleştirmek üzere düzenlenen bu toplantıda tüm paydaşların katkı ve görüşlerinin önemli olduğunu ifade ederek, Kayseri´de düzenlenen bu çalıştayın il turizmine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
 
Konuşmaların sonunda Kayseri Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Murat Akgün eylem planı hakkında katılımcılara bilgi verdi.