Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ VALİLİĞİ´NDEN RAMAZAN BAYRAMI TEDBİRLERİ GENELGESİ

KAYSERİ VALİLİĞİ´NDEN RAMAZAN  BAYRAMI TEDBİRLERİ GENELGESİ

Kayseri Valiliği´nce, Ramazan Bayramı´nın huzur ve güven içinde geçmesi için bazı tedbirler alındı.

 

 

Kayseri Valiliği´nce, Ramazan Bayramı´nın huzur ve güven içinde geçmesi için bazı tedbirler alındı.

Vali Orhan Düzgün imzasıyla ilçe kaymakamlıkları, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen genelgede Vali Düzgün, Kayseri ili mülki hudutları dâhilinde bayramın huzur ve güven içerisinde tamamlanmasına esas olmak üzere emniyet, asayiş, trafik tedbirlerinin alınmasını istedi.

Vali Düzgün, ´Kayseri İlinde Ramazan Bayramı´nın huzur ve güven içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere belirlenen tertip ve tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini, başta birimlerin üst yöneticileri olmak üzere her kademedeki personelin görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirmelerini ve uygulamanın birim üst yöneticileri tarafından da bizzat takibini rica ederim´ ifadelerini kullandığı genelgede uygulamaya konulmasını istediği tedbirleri ise şöyle sıraladı:

1-İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü 16 Temmuz 2015 Perşembe gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 20 Temmuz 2015 Pazartesi gününe kadar aralıksız sürdüreceklerdir.
Havalimanı, gar ve terminallerde; yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve Devlet Karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları arttırılacak, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hale getirilecektir.

2-Büyükşehir, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıkları, özellikle alışveriş yerleri ile eğlence yerlerini ve diğer umuma açık mahalleri mevzuatlarına uygun olarak ve tefrik edilecek zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetleyeceklerdir.
Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek, nöbetçi memurluklarını vatandaşlarımızın müracaatlarına açık tutacaklardır.
Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacaktır.

3-Sağlık, Nöbetçi Eczane ve Haberleşme ile Elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birimler sorumlularınca önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları tüm bayram süresince hizmete hazır tutulacaktır.
4-Sosyal Hizmet Kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce sağlanacaktır.

5- Afet ve Acil Durum Müdürlüğü´nce; bayram süresince kurumun görev alanına giren ve olması muhtemel olağanüstü durumlara karşı gerekli tedbirlerin alınması ve hazırlıklı olunulması sağlanacaktır.

6- Haberleşme ile Elektrik hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde verilebilmesi için gerekli hazırlıklar ilgili birim sorumlularınca önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları tüm bayram süresince hizmete hazır tutulacaktır.

7- Benzer planlama tüm kaymakamlıklarımızca yapılacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.