Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KAYSERİ VALİSİ KAMÇI :BÜYÜK BİR PROVOKASYON ÖNLENDİ

KAYSERİ VALİSİ  KAMÇI :BÜYÜK BİR PROVOKASYON ÖNLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu´nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşe katılanlara saldırı planladıkları iddiasıyla Kayseri ve Kocaeli´de düzenlenen operasyonda 6 DEAŞ mensubu yakalan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu´nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşe katılanlara saldırı planladıkları iddiasıyla Kayseri ve Kocaeli´de düzenlenen operasyonda 6 DEAŞ mensubu yakalandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne önceki gün yapılan ihbarda Adalet Yürüyüşü´ne yönelik eylem yapılacağı bilgisi iletildi. Polis, terör örgütü DEAŞ mensubu olduğu bilinen ve emniyette kaydı olan 6 kişiyi yakın takibe aldı. Dün Kayseri´de siyah bir minibüs kiralayan DEAŞ´lılardan ikisi Kocaeli´de yakalandı. 4 kişi ise Kayseri´de gözaltına alındi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Evet, polisimiz güzel bir istihbarat sonucu 6 kişilik DEAŞ militan grubunu gözaltına aldı. Minibüsle konvoya saldıracaklardı.

Minibüs içerisinde AK Parti bayrağı bulunduğunu belirten Kamçı, "Provokasyon amaçlı bir eylem hazırlığında oldukları belirlenen zanlılara yönelik operasyon düzenlendi. Minibüsü kalabalığın üstüne sürerek saldırı yapmak istediği belirlenen zanlı, ekiplerimizin takibi sonucu yakalandı. İrtibatlı olduğu kişiler de gözaltına alındı. Başarılı bir çalışmayla, provokatif eylem gerçekleşmeden önlenmiş oldu." diye konuştu.

Bugün kamyonla saldıdırı ihbarı üzerine yürüyüş güzergahındaki tüm araç trafiği durdurulmuş ve guvenlik onlemleri artirilmisti.