Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAYSERİ YÖRESEL LEZZETLERİ YÖREX FUARINDA TANITILDI

KAYSERİ YÖRESEL LEZZETLERİ  YÖREX FUARINDA TANITILDI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Ticaret Borsası (KTB) Antalya´da 72 şehirden 252 kurum,135 Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsasının katılım sağladığı 9´uncu Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)´nda yerini aldı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Ticaret Borsası (KTB) Antalya´da 72 şehirden 252 kurum,135 Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsasının katılım sağladığı 9´uncu Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)´nda yerini aldı.

Kayseri mantısı başta olmak üzere şehrin meşhur yöresel ürünlerinden Pastırma, Sucuk, Yamula Patlıcanı, Soğanlı Bebeği, Bünyan ve Yahyalı halılarının tanıtıldığı stant çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Fuarda yoğun ilgiyle karşılaştıklarını vurgulayan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, ?Her şehrin kendine özgü yöresel ürünleri olup çoğunun hangi şehre ait olduğunu bilmiyoruz. Bu sene 72 şehrin katıldığı bu fuarda her il şehriyle anılan ürünüyle yer alarak şehrini tanıtma fırsatı buldu. Biz de Ticaret Odası olarak, Ticaret Borsası ile açtığımız stantta Kayseri denince akla gelen ürünleri tanıttık. Standımızı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve çok sayıda misafir ziyaret etti. Kendilerini ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyduk? dedi.

Kayseri mantısı, sucuğu ve pastırmasının coğrafi işaret tescil sahibinin Ticaret Odası olduğunu hatırlatan Başkan Gülsoy, Kayseri´nin coğrafi işaret tescilli ürünleri hakkında da bilgiler verdi. Gülsoy, ?Kayseri mantısı, sucuğu, pastırması, Bünyan, Yahyalı halısı, Soğanlı Bebeği, Develi cıvıklısı, Tomarza kabak çekirdeği, Yamula patlıcanı, İncesu karaevrek üzümü olmak üzere Kayseri´nin şu an için 10 coğrafi işaret tescilli ürünü bulunmaktadır. Ülkemizde en çok yöresel ürün tesciline sahip şehirlerden biri olan Kayseri´nin bu sayıyı ileriki zamanlarda daha da artırarak diğer şehirlere örnek olacağına inanıyorum? diye konuştu.