Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

KAYSERİ ADLİYESİNE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR YÜZDE 90 AZALDI

KAYSERİ ADLİYESİNE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR YÜZDE 90 AZALDI

Kayseri Cumhruiyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, "Adli işleri sekteye uğratmadan yeteri sayıda nöbetçi hakim ve savcımız ile esnek çalışma sistemine geçildi.

Kayseri Cumhruiyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, "Adli işleri sekteye uğratmadan yeteri sayıda nöbetçi hakim ve savcımız ile esnek çalışma sistemine geçildi. Adliyeye giriş ve çıkışlar yüzde 90 seviyesinde azaldı" dedi.
Koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı Kayseri Adliyesinde önlemler aldı. Personellerin izolasyonu ve adliyenin dezenfekte işlemlerinin tamamlandığı binaya girişlerde ise, ateş ölçer ile vatandaşların kontrolleri yapıldı. Personele ağız maskesi ve eldiven dağıtımı yapılan Kayseri adliyesinde, vatandaşların müracaat işlemleri sırasında da sosyal mesafeye dikkat ederek, beklemelerine önem gösteriliyor. Yazılı açıklama yapan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, alınan önlemler sonucu binaya girişlerde azalma olduğunu belirterek, "İlk vakanın  görülmesinin ardından tüm birimlerimizde dezenfektan işlemleri yapıldı. Personelimizin tamamı koronavirüs hakkında bilgilendirildi. Sağlık Bakanlığımızca hazırlanan bilgilendirici broşürler tüm birimlere dağıtılıp, bina içinde herkesin görebileceği yerlere asıldı. Yemekhane girişleri ve bazı yerlerde dezenfektan  yerleri kuruldu. İki ateş ölçer cihazı ile vatandaşlarımızın ve personelimizin ateşleri ölçülmeye başlandı. Ateşi yüksek çıkanların alınmaması konusunda Sağlık İl Müdürlüğü ile koordine sağlayarak, tedbir aldık. Adli işleri sekteye uğratmadan yeteri sayıda nöbetçi hakim ve savcımız ile esnek çalışma sistemine geçildi. Bu sayede adliyeye giriş ve çıkışlar yüzde 90 seviyesinde azaldı" dedi.