Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ OSB BAŞKANI NURSAÇAN : SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUZ

KAYSERİ OSB BAŞKANI NURSAÇAN : SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUZ

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Tahir Nursaçan, 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında açılan davayla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Herhangi bir suçlamayı kabul etmiyoruz.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Tahir Nursaçan, 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında açılan davayla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Herhangi bir suçlamayı kabul etmiyoruz. Hiçbir ayrım gözetilmeksizin sanayici lehine yapılan işler nedeniyle yargılanıyor olmaktan rahatsız değiliz" dedi.
Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında, 'zincirleme şekilde görevi kötüye kullanmak' suçundan 3 aydan 1 yıla, 'zincirleme şekilde imar kirliliğine neden olma' suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması ardından yazılı açıklama yaptı. Genel kurullarda OSB'deki sanayicinin yaptığı tercihe saygı göstermeyen kesimlerin saldırılarının kendilerini yıldırmayacağını belirten Tahir Nursaçan, "Tek amacımız sanayicimize ve üretmek isteyene daha iyi hizmet etmek ve üretimin önündeki engelleri kaldırmaktır. Bu anlayışla hizmet ederken, sadece ve sadece sanayiyi, sanayiciyi ve ülkemizin daha fazla üretme, daha fazla istihdam ihtiyacını düşünüyoruz. Allah rızası için memleketimize hizmet etme şevkiyle çalışırken dava açılmışsa bu durum bizim şevkimizi kırmaz. Bizim şükürler olsun ki alnımız ak ve başımız dik. Bugün gelinen noktada Kayseri 11'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava üzerinden yapılan saldırılar aradıklarını yargıda bulamayan güruhun son çırpınışlarıdır" diye konuştu.
'YAYGARA VE DEDİKODUDAN BESLENMEDİK'
Nursaçan, Türk adaletine ve yargı sistemine güvendiğini kaydederek, "Başkaları gibi yaygara ve dedikodudan beslenmedik ve bunlara sığınmadık. Aslı astarı ve doğruluğu olmadığı kesinleşen iftiralarla yargı yoluyla elde edemediklerini birkaç dedikodu ve çarpıtma haberlerle yapmaya çalışanlara çok şükür ki benzemedik. Sanayicilerimizin ve Kayseri kamuoyunun şu hususa dikkatini çekmek isteriz ki; genel kurulda kaybetmeyi hazmedemeyenler; hırsızlık, yolsuzluk, zimmet, irtikap, ihaleye fesat karıştırma ve daha nice asılsız ve mesnetsiz iftiralarla yola çıkmışlar; ancak her türlü teftiş, denetim, rapor ve savcılık soruşturması sonrası bu iddiaların hiçbir aslı ve mesnedi olmayan iftiralardan ibaret olduğu çok şükür ki hukuk nezdinde de kesinleşmiştir. Bizler gerek denetimden gerek savcılık şikayetlerinden alnımızın akıyla çıktık” ifadelerini kullandı.
‘SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUZ’
Haklarında açılan dava konusuna değinen Nursaçan, "İftiracıların elinde kala kala yapı kullanım belgesi verilmesine ilişkin görevi kötüye kullanma ve kaçak yapılar konusundaki suçlamalar kaldı. Bu iki hususta da herhangi bir suçlamayı kabul etmiyoruz. Hiçbir ayrım gözetilmeksizin sanayici lehine yapılan (denetim sonrası teknik olarak uygun olmadığı yönünde iddia olunan parsellerden dördünün 2019 yılı seçimlerinde karşı listemizde doğrudan yer alan sanayiciler olduğu teftiş raporu ve savcılık raporu ile de netleşmiştir) işler nedeniyle yargılanıyor olmaktan rahatsız değiliz. Dava konusu edilen kaçak yapılarla ilgili OSB’miz her türlü çalışmayı yapmış ve ilgili mercilere gerekli bildirimlerde bulunmuştur. Ancak üretimin ülkenin kalbi olduğu günümüzde ilgili mercilerin bazı yaptırımları yapabilmesi belki mümkün olmamıştır. Altını çizerek belirtiyorum bizim dönemimizde kaçak yapı hususunda bir görevi ihmalimiz söz konusu değildir ve süreç içinde saygıdeğer kamuoyu görecektir" şeklinde konuştu.