Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

KAYSERİ´DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ´NİN 102.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

KAYSERİ´DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ´NİN 102.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

İlk tören Kartal Kavşağı´ndaki Garnizon Şehitliği´nde yapıldı. Şehitlikteki anıta Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Hv.Plt. Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği

 

Kayseri´de İlk tören Kartal Kavşağı´ndaki Garnizon Şehitliği´nde yapıldı. Şehitlikteki anıta Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Hv.Plt. Tuğgeneral Erca Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yılmaz Üçkan tarafından çelenk sunuldu. Tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı´nın okunması ve saygı atışı ile devam etti.

Hv. Plt. Yüzbaşı Ozan Kazan Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yılmaz Üçkan da bir konuşma yaparak ülkenin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Sami Yangın Anadolu Lisesi öğrencilerinden Elif Demirci ? Sakarya? isimli şiiri okuduğu törenin devamında Vali Kamçı, Şehitlik Özel Defteri´ni imzaladı. Vali Kamçı,  ? Tarih boyunca vatanını, milletini, şerefini korumak için canını göz kırpmadan feda ederek, hiçbir boyunduruk altına girmemiş şerefli milletimizin siz Aziz Şehitleri? diye başlayan yazısında şunları kaydetti:

 ? Topraklarımıza akan kanınız Bayrağımıza al rengini verdi. Korkusuzca mücadeleniz cihanı titretti. İki cihanda da alnınız ak, davanız Hak´tır. Bugün, 102. yılını andığımız Çanakkale Deniz Zaferi, millet olarak, bütün zorluklara, yokluklara ve düşmanın çokluğuna karşı kazanılmış büyük bir zaferdir. Öyle ki bu zafer, I. Dünya Savaşı´nın kaderini etkilemiş, itilaf devletleri uğradıkları hezimet neticesinde büyük kayıplar vererek, güç kaybetmişlerdir. Milletimizin, çağın tüm imkanları ile donatılmış ordulara karşı, maddi imkansızlıklar içerisinde verdiği mücadele, birçok sömürülen millete ilham vermiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde verdiğimiz bu mücadele, güçlünün zayıfı ezdiği ve tüm zenginliklerini sömürme hakkını kendinde gördüğü dönemin acımasız zihniyetine de büyük bir darbe vurmuştur. Türk milleti olarak bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı dün olduğu gibi bugün de, tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakıp, ortak değerlerimiz altında tek vücut olduğumuz 15 Temmuz, bizler için bir gurur tablosu olmasının yanı sıra, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olarak da tarihe geçmiştir. Ülkemizde huzur ve güven içerisinde, bağımsız ve özgür olarak yaşayabilmemiz için 15 Temmuz´da şehitlik ile onurlanan milletimizin aziz evlatlarıyla ve binlerce gazimizle gurur duyuyor, şerefli mücadelelerinden feyz alıyoruz. Ülkemiz üzerinde, gizli emellerini gerçekleştirmek için pusuda bekleyen iç ve dış tehditler karşısında, gazi ve şehitlerimizden aldığımız ilhamla, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, her türlü tehlike karşısında teyakkuzda olacağız. Bu duygularla, Şehitlerimizi Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıldönümünde, şanlı tarihimizin mimarları olan tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, emanetlerine tüm varlığımızla sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.?

Daha sonra Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar tarafından şehitlik ziyaret edildi.

Kur´an-ı Kerim´in okunduğu ve duaların edildiği şehitlik ziyaretinde Vali Kamçı ile beraberindekiler, şehit mezarlarına karanfil bırakarak şehit yakınları ile yakından ilgilenip duygularına ortak oldular.

DERNEK ZİYARETLERİ

Vali Kamçı, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği´ni de ziyaret etti.

Vali Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Teke ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Çanakkale Savaşları ve zaferlerinin Türk milletinin yok olmak üzereyken büyük fedakârlıklarla, yoksulluk içerisinde ne kadar önemli bir zaferi kazanabileceğinin bir göstergesi olduğuna işaret ederek,  şehitleri rahmet ve minnetle, gazilerimizi ise şükranla andıklarını söyledi.

Dernek Başkanı Yılmaz Üçkan ise Vali Kamçı ve beraberindekilerin ziyaretlerinden duydukları memnuniyetleri dile getirerek, ?Onur ve gurur günümüzde özellikle Çanakkale Zaferi´nin 102. Yıldönümünde duyguların üst noktada olduğu günde, bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz? dedi.

Vali Kamçı, beraberindekiler ile birlikte Muharip Gaziler Derneği´ni de ziyaret ederek Başkan Osman Balcı ve dernek üyeleri ile bir süre görüştü.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE BİRLİKTE YEMEK

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. Yıldönümü? kapsamında özel bir otelde gerçekleştirilen yemek programında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve protokol üyeleri şehit aileleri ve gazilerimizle bir araya geldi