Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KAYSERİ´DE 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

KAYSERİ´DE 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 97´nci yıldönümü, Vali Orhan Düzgün´ün de katıldığı törenle coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 97´nci yıldönümü, Vali Orhan Düzgün´ün de katıldığı törenle coşkuyla kutlandı.

 
Atatürk Spor Kompleksinde gerçekleşen ?19 Mayıs Kutlamaları ve Başarılı Sporculara Ödül Töreni´ne Vali Düzgün´ün yanı sıra Garnizon Komutanı Hv.Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı, Baha Başçelik, Gökhan Azcan, Kaymakamlar Erkaya Yırık, Zekeriya Güney, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Eskici,  İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, gençler ve aileler katıldı.

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti´ni gençlere armağan eden gazi ve şehitleri minnetle andıklarını belirtti.

19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı´nın Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulması ile sonuçlandığını anlatan ve milli mücadelenin yıl dönümünü Atatürk´ün gençlere armağan ettiğini hatırlatan Vali Düzgün, şunları söyledi:
 
?Osmanlı Devleti´nin zayıflaması ve ülkemizin dört bir tarafının düşmanlar tarafından işgal edilmesi sonucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919´da Samsun´a çıkarak 23 Nisan 1920´de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla sonuçlanacak olan Milli Mücadeleyi başlatmıştır. Kurulan 1´nci Meclisin yürüttüğü milli mücadele ve yaklaşık 3 yıl süren Kurtuluş Savaşları  sonucu Türk milleti  bağımsızlığa giden yolda önemli bir adımı atarak 29 Ekim 1923´de Türkiye Cumhuriyeti ile sonuçlanan zaferi elde edilmiştir. 19 Mayıs, hem Atatürk´ü anmak ve anlamak adına bir bayram  hem de Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlere ithaf edilen bir bayramdır.   Bugünleri bizlere emanet eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, rahmetle anıyorum. Son aylarda da ülkemizin  Güneydoğusunda  çok sayıda Silahlı Kuvvetler  ve Emniyet Teşkilatı mensuplarımızı şehit verdik. Onların da ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Kahramanca mücadele eden askerlerimize, polislerimize de   kolaylıklar diliyorum.?
 
Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Eskici ise İstiklal Marşı´nın dizelerini okuyarak başladığı tören konuşmasında, 19 Mayıs´ın önemini anlattı.
 
Gençler tarafından özenle hazırlanan gösterileri ilgiyle izleyen Vali Düzgün, ulusal ve uluslararası sportif müsabakalarda dereceye giren Kayserili gençleri ödüllendirerek hem başarılarını hem de bayramlarını kutladı.

Başarılı sporculara, antrenörlere, kulüplere ve okulların ödüllendirildiği törenin devamında Vali Düzgün tarafından ?Gençlik Haftası? sebebiyle düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren amatör spor kulüplerine kupaları verildi.
 
Programın devamında "?Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat´ projesi kapsamında Sağlık Bakanlığınca gönderilen bisikletler ve uçurtma şenliği kapsamında hazırlanan uçurtmalar Vali Düzgün ve protokol üyeleri tarafından okullara ve gençlere dağıtıldı. Vali Düzgün, gençler tarafından oluşturulan stantları da ziyaret ederek, gençlerle sohbet etti