Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KAYSERİ´DE 23 NİSAN COŞKUSU

KAYSERİ´DE 23 NİSAN COŞKUSU

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene katılarak, çocuklar ve velilerin sevinçlerine ortak oldu.  

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene katılarak, çocuklar ve velilerin sevinçlerine ortak oldu.
 
Kayseri Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde Şükrü Malaz İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 97. Yıldönümü kutlamalarına Vali Kamçı´nın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İhsan Sabuncuoğlu, Vali Yardımcıları Dr.Mehmet.Hüseyin Nail Anlar, Baha Başçelik, Zekeriya Güney, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, ?Bugün, ulusal egemenliğimizin sembolü olan TBMM´nin kuruluşunun 97. Yıldönümüdür. Bugün toprakları yağmalanan yüce bir milletin, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün, yok edilmeye çalışılan bir milletin tek bilek, tek yürek haline geldiği, Yüce Türk milletinin kendini beğenmiş düşmanlara karşı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ın çevresinde çelik bir halka, tunç bir kale olduğu gündür. İşte bu düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1920 de TBMM´ni açtı. Görüldüğü gibi 23 nisan 1920 tarihi, milli iradenin en açık bir şekilde belirdiği, Türk milletinin kendini yönetme yetkisini eline aldığı ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bir gündür.
 
Sevgili Çocuklar, Demokrasimizin mimardı olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk TBMM´nin açıldığı bu günü Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak sizlere armağan etmiştir. Diye konuştu.  
 
Konuşmaların ardından, Şükrü Malaz İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu karma halk oyunları gösterisi ve şiirlerin okunması, öğrencilerin gösterisi ve keman dinletisinin yer aldığı çeşitli etkinlikler düzenlendi.
 
Suriyeli ana okulu öğrencileri Ömer Faruk Elmssat, Maryana Sbeıah ile Türk öğrenci Göksu Sert, ?Dua? adlı şiiri okuduktan sonra Türk Bayrağı´na sarılı Kur´an-ı Kerim´i Vali Süleyman Kamçı´ya verdi.
 
Vali Kamçı, programın sonunda öğrenci ve öğretmenleri hazırladıkları güzel programdan dolayı tebrik etti. Vali Kamçı, kendisine ilgi gösteren öğrencilerle yakından ilgilendi, öğrencilerin isteğini kırmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.